Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόσχημα οι μειονότητες

Καμιά αμφιβολία για τους ενόχους. Είναι οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, οι ΝΑΤΟμακελάρηδες και η Ευρωπαϊκή Ενωση των "κεντροαριστερών","σοσιαλιστικών" και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων.

  • Κανένας εφησυχασμός για τους κινδύνους. Η φωτιά καίει τα σπίτια των γειτόνων και αν δε φροντίσουμε να σβήσει ΤΩΡΑ, αύριο θα δούμε να καίγεται και το δικό μας σπίτι.
  • Καμιά υποχώρηση, καμιά παραχώρηση στους Νεο-Ναζί. Η εμπλοκή μας, έστω και με το μανδύα της "ειρηνευτικής" αποστολής, θα μας βάλει σε σκληρές περιπέτειες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα. Τα παιδιά του λαού μας δεν πρέπει και δε θα σηκώσουν το όπλο να σκοτώσουν τους αδελφικούς λαούς για το χατίρι των ιμπεριαλιστών.

Τούτες τις κρίσιμες ώρες ο ελληνικός λαός πρέπει, σύσσωμος κυριολεκτικά, να ξεσηκωθεί. Πρέπει με μια φωνή να απαιτήσει την παύση κατ' αρχήν του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Πρέπει ο καθένας μας να καταλάβει ότι: Εάν δε σταματήσει ΤΩΡΑ, ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου ή διαδοχικών φάσεων ταπεινωτικής ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο, ο πόλεμος θα είναι πια στην ημερήσια διάταξη και, επομένως, η εστία θα γενικευτεί. Ακόμα είναι αναγκαίο και επείγον να υψωθεί η φωνή του ελληνικού λαού, για να μην υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση και τυπικά και επίσημα το Νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στα τέλη του Απρίλη.

Ακόμα τούτες τις δύσκολες ώρες ΔΕΝ πρέπει να ξεχνούμε το ρόλο των μειονοτήτων. ΟΛΩΝ των μειονοτήτων. Ενας ρόλος, που κανονικά θα έπρεπε να έχει σχέση με την ειρήνη και όχι με τον πόλεμο. Μπορούν και πρέπει, δηλαδή, οι μειονότητες να αποτελούν γέφυρα φιλίας των λαών και όχι αιτία ή αφορμή πολέμου. Είναι ξεκάθαρο ότι κανέναν λαό, δε "συμφέρει" ο πόλεμος. Από τον πόλεμο ωφελούνται όλοι όσοι θέλουν να ξαναχαράξουν νέα σύνορα με το αίμα των λαών. Ωφελούνται οι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια. Ωφελούνται τα στρατιωτικό - βιομηχανικά συμπλέγματα και οι διάφορες πολυεθνικές εταιρίες. Αυτοί και μόνο αυτοί, αξιοποιούν τα όποια προβλήματα των μειονοτήτων, για να ανάψουν τον πόλεμο. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ.

Τούτες, λοιπόν, τις ώρες πρέπει να μας ανησυχήσει πολύ για το ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΜΠΕΡΝΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ! Σαν τα όρνια που μυρίζονται ψοφίμια, ο Αμερικάνος πρεσβευτής στη χώρα μας έχει "ζητήσει" από την κυβέρνηση Σημίτη να επισκεφτεί σύντομα τη Θράκη. Αλήθεια! Τι να ζητάει η αλεπού στο παζάρι; Είναι σίγουρο ότι ο ασύδοτος ανθύπατος θα εκδηλώσει το "ενδιαφέρον" του για τη μειονότητα στη Θράκη. Είναι σίγουρο ότι όλο και κάποια "αιτήματα" θα έχει η μειονότητα της περιοχής, τα οποία φυσικά θα πρέπει να γνωστοποιήσει στον εκπρόσωπο του αμερικανικού ιμπεριαλιστικού χωροφύλακα. Πρέπει λοιπόν να πάρουμε όλα τα μέτρα τώρα. Πριν είναι αργά. Το πρώτο και καλύτερο μέτρο είναι η καταδίκη, η καταγγελία των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Σε αυτό να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι. Να αποκρούσουμε τις προσπάθειες της αμερικάνικης πρεσβείας και της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγή της λεγόμενης"κοινής γνώμης". Μεγάλη σημασία έχει να μην ξεχνάμε ούτε στιγμή την ιστορία. Ιδιαίτερα σήμερα.

Ηταν Κυριακή 6 Απρίλη του 1941, όταν τα χιτλερικά στρατεύματα εξαπέλυσαν ταυτόχρονη επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας, με σκοπό να θέσουν τα Βαλκάνια υπό τον πλήρη έλεγχό τους, κάμπτοντας κάθε εστία αντίστασης που υπήρχε ως εκείνη τη στιγμή.

Κάτι ανάλογο επιχειρούν και τούτες τις μέρες. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Στο χέρι μας είναι. Ας τους δώσουμε το μάθημα που τους χρειάζεται. Μπορούμε!

Βασίλης ΖΙΩΒΑΣ

Μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΒΔ Ελλάδος του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την παρέμβασή μας στη μειονότητα(2013-03-30 00:00:00.0)
Παλιά φερέφωνα των ιμπεριαλιστών οι μέντορες του «αυτοπροσδιορισμού»(2008-04-20 00:00:00.0)
Ο λαός της Θράκης κηρύσσει «ανεπιθύμητο» τον Μπερνς(2000-10-14 00:00:00.0)
ΤΟ "ΠΑΖΛ" ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ(1999-08-17 00:00:00.0)
Βροντερό μήνυμα από τη Ροδόπη(1999-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ