Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πειθαρχική δίωξη κατά καθηγήτριας

Το "λάθος" της ότι υπερασπίστηκε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών

Πλήγμα κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών και προσπάθεια καταστρατήγησης συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, χαρακτηρίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ την πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Ρένας Τερζηβασιλειάδου,μέλους του ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που κίνησε εναντίον της ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από αναφορά του διευθυντή του 1ου Ενιαίου Λυκείου Νεάπολης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καθώς και το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ απαιτούν από τη διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης να σταματήσει αμέσως τη δίωξη της εκπαιδευτικού και να σεβαστεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο χώρο του σχολείου.

Η υπόθεση ξεκίνησε λίγες μέρες πριν, όταν μαθητές - μέλη της ΚΝΕ δέχτηκαν επίθεση από τον διευθυντή του 1ου Ενιαίου Λυκείου, Γ. Παπαδόπουλο, επειδή τόλμησαν να μοιράζουν στους συμμαθητές τους, έξω από την είσοδο του σχολείου, προκήρυξη με θέμα τα προβλήματα της παιδείας. Την επόμενη μέρα η καθηγήτρια στάθηκε δίπλα στους μαθητές, που αυτή τη φορά μοίραζαν προκήρυξη καταδίκης της αυταρχικής και βίαιης συμπεριφοράς του διευθυντή, προκειμένου να τους προστατέψει από ενδεχόμενη νέα τραμπούκικη επίθεση. Αμέσως ο Γ. Παπαδόπουλος με επιστολή του, στις 24 Μάρτη, προς τον προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ε. Κουλουμπή, απαιτούσε την τιμωρία της με την κατηγορία πως σε ώρα λειτουργίας του σχολείου διενεργούσε προσηλυτισμό μαθητών για την ένταξή τους στην ΚΝΕ...

Με ιδιαίτερα ύποπτη σπουδή ο Ε. Κουλουμπής έσπευσε να καλέσει για εξέταση - απολογία στις 2 Απρίλη, την εκπαιδευτικό και συνδικαλίστρια, η οποία παρουσιάστηκε αλλά αρνήθηκε να απολογηθεί καταγγέλλοντας ότι αυτό αντιβαίνει στο συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Η όλη υπόθεση, αν τελικά εξελιχθεί με βάση τις επιδιώξεις διευθυντή και προϊσταμένου για πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για παραπέρα ένταση της τρομοκρατίας, της ποινικοποίησης των αγώνων και κάθε πράξης αντίστασης στα σχέδια των "εκσυγχρονιστών". Δεν αποκλείεται να αποτελέσει πιλότο για διευθυντές - υπαλληλίσκους της κυβέρνησης, ώστε να επιχειρήσουν με μεγαλύτερη ένταση την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών, που όλο το προηγούμενο διάστημα κατάφεραν με τους αγώνες τους να ξεσκεπάσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ