Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξανά στο δρόμο οι Χανιώτες

"Πλημμύρισε" χτες και πάλι η πόλη των Χανίων από τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς. Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία, και βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". "Εξω οι βάσεις απ' τα Βαλκάνια". Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα της συγκέντρωσης που ξεκίνησε στις 8 το βράδυ.

Και αυτό το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Φορέων (το τέταρτο στη σειρά) είναι χαρακτηριστικό της αγωνιστικής ετοιμότητας που επικρατεί σε ολόκληρο το νησί. Στους διαδηλωτές απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής και πολλών φορέων. Μετά τη συγκέντρωση οι διαδηλωτές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της πόλης και το λιμάνι.

  • "Αρνούμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας βορά στα κανόνια". Κάτω από αυτή τη φράση οι Χανιώτισσες μητέρες βάζουν την υπογραφή τους και δηλώνουν μ' αυτό τον τρόπο την άρνησή τους στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Η συλλογή των υπογραφών ξεκίνησε χτες και μαζεύτηκαν περίπου 25 υπογραφές διαμαρτυρίας. Ολόκληρο το κείμενο διαμαρτυρίας είναι το εξής:

"Εμείς οι Χανιώτισσες μητέρες αρνούμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας βορά στα κανόνια. Απαιτούμε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ