Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Καταδίκασαν τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς

Ενα ακόμα μαζικό συλλαλητήριο καταδίκης των δολοφονικών ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Νέα Γιουγκοσλαβία και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια, έγινε χτες βράδυ στην Αρτα.

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό αντιπολεμικό κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Αρτας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαζικών φορέων και οργανώσεων των Δήμων Αρτας και Κομποτίου,πραγματοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έγιναν ποτέ στην πόλη.

Οι διαδηλωτές της ειρήνης συγκεντρώθηκαν στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς και στη συνέχεια πορεύτηκαν μέσα από κεντρικούς δρόμους της Αρτας βροντοφωνάζοντας αντιΝΑΤΟικά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, έξω από τη Νομαρχία, όπου ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο. Στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Αρτας η Αγγελική Τσώλου και χαιρέτισαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων. Αμέσως μετά τις ομιλίες ακολούθησε συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της περιοχής.

Σε όλη τη διάρκεια του αντιπολεμικού αντιΝΑΤΟικού αυτού συλλαλητηρίου, που είναι το δεύτερο που πραγματοποιείται στην Αρτα μετά την γκανγκστερική επίθεση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα την απαίτησή τους για την άμεση παύση των βομβαρδισμών στη Νέα Γιουγκοσλαβία, καθώς και την απεμπλοκή της χώρας από τις ολέθριες και τυχοδιωκτικές πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια.

  • Στα Γιάννενα,η "σκυτάλη" των αντιΝΑΤΟικών αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων πέρασε χτες στα χέρια των μαθητών. Με πρωτοβουλία των συντονιστικών των μαθητών της πόλης, έγινε χτες βράδυ καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Νομαρχία, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα της πόλης. Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος μαθητών, φοιτητών και εργαζόμενων νέων, που με την παρουσία και τα συνθήματά τους έστειλαν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα στους ΝΑΤΟμακελάρηδες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ