Δευτέρα 5 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπολεμικός συναγερμός στο Πέραμα

Επί έξι ώρες στο Πέραμα το περασμένο Σάββατο ηχούσε αντιπολεμικός συναγερμός. Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ο περαματιώτικος λαός βρισκόταν στο πόδι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας και στέλνοντας τα αγωνιστικά του "πυρά" ενάντια στους σφαγείς των λαών, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.Η αγωνιστική κινητοποίηση στο Πέραμα, η οποία διοργανώθηκε από την αγωνιστική δημοτική αρχή, την Κινηματογραφική Λέσχη και άλλους μαζικούς φορείς της πόλης, ξεκίνησε με μαζική συγκέντρωση, στο στάδιο Πρόνοια του Περάματος και ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια έγινε συναυλία στο δημαρχείο του Περάματος, στην οποία συμμετείχαν περίπου 10 νεανικά μουσικά σχήματα, ανάμεσά τους και ένα κουρδικό συγκρότημα.

Από τις 6 το απόγευμα εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, άνεργοι, γυναίκες, συνταξιούχοι του Περάματος, είχαν κατακλύσει το στάδιο. Το δικό τους στίγμα έδωσαν και οι νέοι της πόλης, ενώ τα συνθήματα: "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" και "ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός" δονούσαν συνεχώς την ατμόσφαιρα. Τη συγκέντρωση "άνοιξε" ο αγωνιστής δήμαρχος της πόλης Γιάννης Πατσιλινάκος, ο οποίος τόνισε ότι ο δρόμος της αντίστασης, ο ξεσηκωμός του ελληνικού λαού και όλων των λαών των Βαλκανίων είναι μονόδρομος απέναντι στη βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ και των Βρυξελλών. Ο δήμαρχος κάλεσε τους Περαματιώτες "να συμμετέχουν ενεργά για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης, να δυναμώσουν την πάλη τους, για να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος στα Βαλκάνια". Οσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι έχει εγκληματικές ευθύνες και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πόσο επικίνδυνη είναι, καθώς συμμετέχει ενεργά στις ΝΑΤΟικές επιδρομές εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας πρέπει να δώσει και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την απάντηση που της πρέπει.

Λίγο πριν τις 7, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο δημαρχείο. Οι Περαματιώτες συνωστισμένοι μέσα και έξω από το δημαρχιακό μέγαρο παρέμειναν εκεί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, σιγοτραγουδώντας με τα νεανικά συγκροτήματα, αντιπολεμικά τραγούδια και φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ