Δευτέρα 5 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ούτε ένα λιμάνι στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ

Ενάντια στη χρήση των λιμανιών της χώρας, για τους σκοπούς του πολέμου, που έχουν εξαπολύσει οι αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις στη Γιουγκοσλαβία, τάσσονται οι λιμενικοί. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα και να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί με κανένα τρόπο η Ελλάδα και ιδιαίτερα τα λιμάνια της χώρας, για την εξυπηρέτηση των στόχων και των επιδιώξεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Επιπλέον, η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στα λιμάνια, με κάθε τρόπο, να εναντιωθούν στις επικίνδυνες, για τη χώρα μας και τους λαούς της Βαλκανικής, εξελίξεις.

  • Την επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία καταδικάζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, απαιτώντας να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην πάει κανένας Ελληνας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία.
  • "Δε δηλώνουμε ήρωες. Δε θα δεχτούμε όμως την ντροπή της φοβισμένης φρονιμάδας, γιατί αν σήμερα που τα Βαλκάνια καίγονται μείνουμε ψύχραιμοι, φρόνιμοι και σιωπηλοί, αύριο η Ελλάδα θα 'ναι πιο μικρή και ανήμπορη για να υπάρχει, ακόμα και ως κουκκίδα στο χάρτη της Νέας Τάξης...". Με αυτή τη διαπίστωση κλείνει τη διαμαρτυρία του ο "Σύλλογος Φίλοι του Τρένου Ν. Κορινθίας", και απαιτεί να σταματήσει κάθε ΝΑΤΟική δραστηριότητα στο ελληνικό έδαφος.
  • Την άδικη πολεμική επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καταγγέλλει με διαβήματα στους διεθνείς οργανισμούς ο "Ελληνικός Οργανισμός Καλλιτέχνες Χωρίς Σύνορα".
  • Την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ καταγγέλλει ο Σύλλογος Χρυσοχόων - Ωρολογοποιών Πειραιά - Γύρω Δήμων και Νήσων και διαμαρτύρεται για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που την καλεί να σταματήσει τη συμμετοχή της χώρας στο βρώμικο πόλεμο.
  • Ψηφίσματα καταδίκης της ΝΑΤΟικής επέμβασης και συμμετοχής στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις εξέδωσαν επίσης: Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" Νοσοκομείου Νίκαιας, ο "Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών" του Νομού Μαγνησίας, Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λήμνου, οι Οικολόγοι Ελλάδας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ