Δευτέρα 5 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μπλόκο" από τους εργαζόμενους στο λιμάνι

Δηλώνουν ότι θα αντισταθούν στη μεταφορά αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων

Την απόφασή τους να αντισταθούν στο πέρασμα άλλων ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης,δηλώνουν σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

"Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη βάναυση και παρανοϊκή στρατιωτική επίθεση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας", τονίζεται στο ψήφισμα και συνεχίζει:

"Η ειρήνη και η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Βαλκάνια - και όχι μόνο - δεν εξαρτάται από βόμβες που προέρχονται από οποιονδήποτε. Οι βαλκανικές χώρες έχουν ανάγκη από ειρήνη, φιλία, ενότητα και συνεργασία των λαών τους για να αναπτυχθούν και όχι πόλεμο και πρόσφυγες.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η κύρια υπεύθυνη, που αφήνει με τέτοιο τρόπο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό να τρώει τις σάρκες των λαών της, θεωρώντας ότι οι βαλκανικοί λαοί είναι πολίτες β διαλογής.

Μετά τις δραματικές εξελίξεις σε Σερβία και Κόσσοβο, οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε για να μην περάσουν άλλα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, που θα προορίζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Σερβία και στο Κόσσοβο και που θα έχουν τραγικές και απρόβλεπτες συνέπειες γενίκευσης του πολέμου σ' όλη την περιοχή των Βαλκανίων".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ