Δευτέρα 5 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποκινούμενος εθνικισμός

Συγκέντρωση υπέρ του πολέμου (!) έστησαν χτες στην Αθήνα κύκλοι, οι οποίοι επιχειρούν να υποκινήσουν τους Αλβανούς που ζουν στη χώρα μας σε απαράδεκτες εκδηλώσεις

Την "πλάτη" φαίνεται να γυρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών οικονομικών μεταναστών, που ζουν στη χώρα μας, στους κύκλους εκείνους που προσπαθούν να τους παρακινήσουν σε θρασύτατες κινητοποιήσεις υπέρ των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και να τους φέρουν σε αντίθεση με το αντιπολεμικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Αυτοί οι κύκλοι έστησαν χτες στις 11 το πρωί μια τέτοια συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), με συνθήματα υπέρ του UCK, υπέρ του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και υπέρ της συνέχισης των βομβαρδισμών!

Ομως, φαίνεται ότι το σχέδιό τους δεν τους βγήκε, αφού η συγκέντρωση ήταν πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες των διοργανωτών και σαφώς δυσανάλογη με το πλήθος των Αλβανών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, οι οποίοι, όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τέτοιες απαράδεκτες εκδηλώσεις, αλλά, τελικά, μπορεί να αποδειχθούν αυτοί οι ίδιοι τα θύματα τέτοιων προβοκατόρικων σχεδιασμών. Σχεδόν όλοι οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν αλβανικές σημαίες, και φώναζαν συνθήματα, όπως "Να φύγει η Σερβία από την Αλβανία", "Ζήτω το UCK), ενώ κάποιοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Ανεξαρτησία στο Κόσσοβο" και "ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στείλτε χερσαίες δυνάμεις στο Κόσσοβο"! Κάποιοι άλλοι κρατούσαν αμερικανικές και αγγλικές σημαίες!

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι περισσότεροι από τους 1.000 περίπου συγκεντρωμένους, άρχισαν να αποχωρούν. Περίπου 200 από τα πιο ακραία στοιχεία που παρέμειναν, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να κάνουν πορεία και για τη δημιουργία "κλίματος", έφτασαν στην πρόκληση να σκίσουν δυο ελληνικές σημαίες, τις οποίες προσπάθησαν, μάλιστα, να κάψουν (!), πράγμα που τελικά δεν έγινε με παρέμβαση κάποιων ψυχραιμότερων. Τελικά, έκαναν μια μικρή πορεία ως την αρχή της Ομόνοιας, όπου τους σταμάτησε αστυνομική δύναμη, με αποτέλεσμα να διαλυθούν χωρίς επεισόδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ