Δευτέρα 5 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαραθωνοδρόμοι της ειρήνης

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των 30 μαραθωνοδρόμων στη χτεσινή συγκέντρωση, οι οποίοι πραγματοποίησαν συμβολική λαμπαδηδρομία διαμαρτυρίας κατά των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Ξεκίνησαν στις 3 μ.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και κατέληξαν στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, αφού έκαναν τρίλεπτη στάση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με το σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", υποδέχτηκαν οι διαδηλωτές τους μαραθωνοδρόμους που έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης με αναμμένους πυρσούς.

Ο Νίκος Κόκκινος, ένας από τους 30 μαραθωνοδρόμους, διάβασε στη συγκέντρωση ψήφισμα, το οποίο κατέθεσαν και το οποίο μεταξύ άλλων υπογράμμιζε: "Εμείς οι μαραθωνοδρόμοι, πραγματοποιήσαμε λαμπαδηδρομία από το Μαραθώνα - λίκνο αιώνων, νίκης του πολιτισμού και του αθλητικού ιδεώδους - στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και συγχρονίζουμε τις καρδιές και τα βήματά μας με τις καρδιές και τα βήματα των αγωνιζόμενων λαών κατά της νέας τάξης πραγμάτων".

Οι μαραθωνοδρόμοι που πήραν μέρος στη λαμπαδηδρομία είναι οι: Η. Βασιλειάδης,Δ. Βανίτσας,Ν. Ζαχαρίου,Π. Καλλιανιώτης,Β. Καραβασίλης,Κ. Καρόγλου,Ν. Κόκκινος,Κ. Κρανιάς,Π. Κριεζής,Στ. Μάνεσης,Δ. Μαραγκός,Γ. Μαρολής,Η. Μαφούνης,Π. Μίχας,Β. Μπάκα,Χ. Μπεκατόρος,Στ. Σταυρόπουλος,Κλ. Σταυροπούλου,Γ. Τριανταφύλλου,Κ. Τσαγανίδου,Γ. Τσίχλας και Γ. Φυτίλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ