Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ιστορία διδάσκει(;)

Ο τρόπος που εξελίχτηκαν - μέχρι στιγμής - τα δραματικά γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία, θυμίζουν τα βρώμικα παιχνίδια που παίχτηκαν πριν 90 χρόνια (παραμονές του Α Παγκόσμιου Πολέμου) από τις τότε μεγάλες καπιταλιστικές χώρες, για το πολιτικό και οικονομικό μοίρασμα του κόσμου. Τα όσα προηγήθηκαν μέχρι την περασμένη Τετάρτη - που άρχισαν οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία - θυμίζουν μέρες του 1909 πριν το Μαρόκο μετατραπεί σε γαλλική αποικία.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνεται και από όσα αναφέρονται στο βιβλίο "Σύντομη επιτομή της νεότερης ιστορίας της Ευρώπης, 1814-1919" του ακαδημαϊκού Ε. Β. Ταρλέ, ο οποίος μας πληροφορεί ότι η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες που θα είχε η άμεση κατάληψη του Μαρόκου, εφάρμοσε την εξής μέθοδο: "... σκόρπισε φήμες για δήθεν ταραχές στο Μαρόκο, για το ότι η ζωή των Γάλλων πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο και μ' αυτή την πρόφαση έστειλε στο βάθος της χώρας στρατιωτικές αποστολές, και μάλιστα τα στρατιωτικά αυτά αποσπάσματα παρέμεναν μόνιμα στα μέρη που στέλνονταν. Μ' αυτόν τον τρόπο οι Γάλλοι εισχωρούσαν σιγά - σιγά στο Μαρόκο...".

Δηλαδή, οι ίδιες βρώμικες μέθοδοι που εφάρμοσαν οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και οι ηγεσίες των κυβερνήσεων των χωρών - μελών της ΕΕ, που - στο όνομα της "προστασίας" των δικαιωμάτων των Αλβανόφωνων στο Κοσσυφοπέδιο - άρχισαν στις 23 Μάρτη να βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ