Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαθροχειρία ΣΥΝ

Χτες, ο Συνασπισμός κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση ως "δήλωση" της Ομάδας της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Β. Ευρωπαϊκής Πράσινης Αριστεράς, υπογεγραμμένη υποτίθεται απ' όλα τα κόμματα, που την αποτελούν, άρα και από το ΚΚΕ.

Στη "δήλωση" αυτή είναι εμφανής η προσπάθεια να αποσιωπηθεί ο εγκληματικός ρόλος των ΗΠΑ και, ιδιαίτερα, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ επιχειρείται ο συμψηφισμός των ευθυνών για την εγκληματική επίθεση των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους, με όποιες ευθύνες της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας και εξωραϊζεται η εκβιαστική και υπό την απειλή των όπλων "διαπραγμάτευση" στο Ραμπουγιέ.

Φυσικά το ΚΚΕ, δε θα μπορούσε ποτέ να υπογράψει και δεν υπέγραψε, αυτή τη δήλωση. Μάλιστα, το ΚΚΕ με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Β. Εφραιμίδη, τοποθετήθηκε και κατάγγειλε τα όσα εγκληματικά γίνονται σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, των Βαλκανίων και της ειρήνης γενικότερα. Επίσης αρνήθηκε να υπογράψει τη "δήλωση" και το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και, δε γνωρίζουμε, ίσως και κάποια άλλα κόμματα. Ομως, στην ανακοίνωση του ΣΥΝ, επιχειρείται με λαθροχειρία να παρουσιαστεί, ότι η "δήλωση" υπογράφεται από όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Ομάδα!

Αιδώς Αργείοι!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ