Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εκτακτη Εκδοση"

Μόνο την αγανάχτηση προκαλούν όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ακόμα και τη φρίκη του πολέμου για να εξυπηρετήσουν τα στενά ιδιοτελή τους συμφέροντα και τους γενικότερους σχεδιασμούς τους. Ανεξάρτητα από το πώς αυτοπαρουσιάζονται και πώς θέλουν να τους εμφανίσουν οι όμοιοί τους, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να λειτουργούν και να διαβιούν ως παράσιτα, απομυζώντας υπόσταση και ζωή ακόμα και από τον όλεθρο των άλλων.

***

Ανέκαθεν, αποτελούσε τιμή των δημοσιογράφων και άλλων συντελεστών της ενημέρωσης, να δίνουν το δικό τους "παρών" - ανάλογα με τις δυνατότητες που κάθε φορά υπήρχαν - σε έκτακτα γεγονότα και καταστάσεις. Στα "έκτακτα παραρτήματα" παλαιότερα, τις έκτακτες εκδόσεις σήμερα, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα των ειδήσεων έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους με ένα και μόνο στόχο: Την καλύτερη και πλουσιότερη ενημέρωση του κοινού τους.

Μοναδικό αντάλλαγμα - ανταμοιβή για τους ανθρώπους που αγόγγυστα εργάζονταν γι' αυτές τις εκδόσεις και παράλληλα καλό και τζάμπα διαφημιστικό ατού για τους εκδότες, ήταν η αναφορά στην προμετωπίδα της εφημερίδας"ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ".

***

Αυτό έκαναν και οι πρωινές - εκτός από το ΒΗΜΑ του Ψυχάρη - εφημερίδες που κυκλοφόρησαν χτες, παρά το γεγονός ότι κανονικά δε θα έβγαιναν λόγω της αργίας της Πέμπτης. Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν το έκανε η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι απλή. Το αφεντικό της έσπευσε να αξιοποιήσει ακόμα και τις αιματηρές εξελίξεις στα Βαλκάνια, προσπαθώντας να επιβάλει "ντε φάκτο", το νόμο της ζούγκλας στο χώρο του Τύπου. Μια ζούγκλα, όπου οι ισχυροί θα υπαγορεύουν τους δικούς τους κανόνες λειτουργίας και κυκλοφορίας των εφημερίδων, ενώ οι δημοσιογράφοι θα μετατραπούν σε 24ωρους είλωτες που θα εργάζονται εφτά μέρες τη βδομάδα. Μια ζούγκλα που, μέσω της οικονομικής επιβολής, θα δίνει τη δυνατότητα στους... εκλεκτούς, να προκαθορίζουν το πώς και το πότε θα κυκλοφορούν οι ειδήσεις και - κυρίως - θα οριοθετούν το ποιος θα μπορεί να τις διακινεί...

Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ