Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Μικρές "προσδοκίες" από ΟΝΕ

Το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσει η ένταξη στην ΟΝΕ τόσο για τη χώρα όσο και για τα λαϊκά στρώματα, συνειδητοποιείται καθημερινά από όλο και περισσότερους ψηφοφόρους, αποδεικνύοντας έτσι ότι η κυβερνητική προπαγάνδα για τον "εθνικό στόχο" δε βρίσκει την απήχηση που πιστεύουν οι εμπνευστές της.

Οπως προκύπτει από τη συνέχεια του γκάλοπ που δημοσιεύει η "Ελευθεροτυπία", το 49,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα αποτελέσματα από την ένταξη στην ΟΝΕ θα είναι "πολύ θετικά" ή "μάλλον θετικά" για τη χώρα. Στο παρεμφερές ερώτημα αν τα αποτελέσματα από την ένταξη στην ΟΝΕ θα είναι θετικά για τον ίδιο τον ερωτώμενο, το ποσοστό αυτών που θεωρεί ότι θα είναι"πολύ θετικά" και "μάλλον θετικά" κατεβαίνει στο 40,2%. Υψηλό (28,7%) είναι και το ποσοστό αυτών που απαντούν ότι τα αποτελέσματα δε θα είναι "ούτε θετικά ούτε αρνητικά", ενώ μάλλον αρνητικά και πολύ αρνητικά απαντά το 21,8%. Σε άλλο ερώτημα "πόσο σίγουρη θεωρούν την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ", το 61% πιστεύει ότι είναι "απόλυτα ή μάλλον σίγουρη", ενώ "όχι και τόσο σίγουρη" το 23% και καθόλου σίγουρη το 8,4%.

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι τα προβλήματα της ανεργίας, του βιοτικού επιπέδου, της Παιδείας και της Υγείας είναι αυτά που απασχολούν περισσότερο τους ερωτηθέντες. Συγκεκριμένα το 57,2% των ερωτηθέντων αξιολογεί ως σημαντικότερο πρόβλημα την ανεργία, το 36,8% την ακρίβεια και το οικονομικό πρόβλημα, το 23,1% την κακή οικονομική πολιτική, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει η Παιδεία, 20,1% η Υγεία, 13,1% η εγκληματικότητα, το 6,7% η κακή αγροτική πολιτική, το 6,2% το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, το 5,2% τα ναρκωτικά, ενώ μόλις το 5% θεωρεί ως σημαντικό πρόβλημα την παρουσία ξένων. Παράλληλα, η κακή εξωτερική πολιτική θεωρείται σημαντικό πρόβλημα από το 25,2%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ