• Στρ. Κόρακας: Προκλητική και απαράδεκτη στάση που επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης
  • - Προκλητικός και αήθης για μία ακόμα φορά ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος,κατέφυγε χτες στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό, προκειμένου να αντικρούσει τη θέση του ΚΚΕ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος... - 1999-01-28 00:00:00.0"/>
  • Στρ. Κόρακας: Προκλητική και απαράδεκτη στάση που επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης
  • - Προκλητικός και αήθης για μία ακόμα φορά ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος,κατέφυγε χτες στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό, προκειμένου να αντικρούσει τη θέση του ΚΚΕ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος... - 1999-01-28 00:00:00.0" /> Πρωτόγονα αντικομμουνιστής | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 7
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
    Πρωτόγονα αντικομμουνιστής
    • Το ΚΚΕ αμφισβητεί τον κοινοβουλευτισμό και προχωρεί σε διατάραξη της κοινωνικής ζωής του τόπου, είπε ο υπουργός Εξωτερικών
    • Εφτασε στο σημείο να πει ότι το αίτημα για δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ είναι "οχλοκρατικές διαδικασίες"!
    • Στρ. Κόρακας: Προκλητική και απαράδεκτη στάση που επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης

    Προκλητικός και αήθης για μία ακόμα φορά ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος,κατέφυγε χτες στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό, προκειμένου να αντικρούσει τη θέση του ΚΚΕ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την επικύρωση ή μη της Συνθήκης του Αμστερνταμ.

    Παίρνοντας το λόγο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που από χτες επεξεργάζεται τη συνθήκη, χαρακτήρισε το αίτημα του ΚΚΕ για δημοψήφισμα σαν απόδειξη ότι το ΚΚΕ είναι εχθρός του κοινοβουλευτισμού και καταφεύγει σε οχλοκρατικές εκδηλώσεις, όπως είναι το δημοψήφισμα.

    Συγκεκριμένα, στο ακατάσχετο υβρεολόγιό του είπε ότι το ΚΚΕ "αμφισβητεί τον κοινοβουλευτισμό εμπράκτως" και προχωρεί σε "διατάραξη της κοινωνικής ζωής του τόπου".Τον αμφισβητεί, είπε, και πολιτικά και θεωρητικά και "είναι υπέρ μίας ασαφούς άμεσης δημοκρατίας με την παρέμβαση ενός άμορφου λαού και γι' αυτό ζητάει δημοψήφισμα, γιατί δε δέχεται ότι το αστικό Κοινοβούλιο εκπροσωπεί γνήσια το λαό". Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για την αστική δημοκρατία, η οποία εκπροσωπεί το λαό και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι καταργείται το Κοινοβούλιο με "οχλοκρατικές εκδηλώσεις προβολής ενός καλώς εννοουμένου κοινωνικού συμφέροντος όπως το καταλαβαίνει μία μειοψηφία" όπως εμμέσως χαρακτήρισε το δημοψήφισμα. Φυσικά το παραλήρημα δεν μπορούσε παρά να περιλαμβάνει τον απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις μαϊντανό περί "αδίστακτων δικτατοριών" που υπήρχαν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες "τυράννησαν και εξόντωσαν τους λαούς τους".

    Δίνοντας ένα δείγμα του κατά πόσο ο ίδιος σέβεται το αστικό Κοινοβούλιο για το οποίο είναι τόσο υπερήφανος, μόλις τέλειωσε το υβριστικό του παραλήρημα, έσπευσε να φύγει από την αίθουσα, επικαλούμενος ειλημμένη υποχρέωση.

    Προκλητική και απαράδεκτη στάση

    Η όλη στάση του υπουργού Εξωτερικών, για μία ακόμη φορά, είναι προκλητική και απαράδεκτη και επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του,τονίζει με δήλωσή του για το θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.Συγκεκριμένα αναφέρει: "Ο κ. Πάγκαλος, προκειμένου να αποκρούσει τη θέση του ΚΚΕ να γίνει δημοψήφισμα για την επικύρωση ή μη της Συνθήκης του Αμστερνταμ, για μια ακόμα φορά κατέφυγε στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Χαρακτήρισε την απαίτηση για δημοψήφισμα σαν απόδειξη ότι το ΚΚΕ είναι εχθρός του κοινοβουλευτισμού και καταφεύγει σε οχλοκρατικές εκδηλώσεις (όπως το δημοψήφισμα)!!!

    Προφανώς ο Θ. Πάγκαλος θέλει να αγνοεί ότι η πιο δημοκρατική στάση και πρακτική είναι να ερωτάται ο ελληνικός λαός για τόσο σοβαρά θέματα, που αφορούν το μέλλον και την ύπαρξη της χώρας και του λαού μας, όπως εξάλλου προβλέπει και το Σύνταγμα.

    Προφανώς συμφέρει στην κυβέρνηση το θέμα να κλείσει ερήμην του λαού, χωρίς τη στοιχειώδη ενημέρωση, με συνοπτικές διαδικασίες στο Κοινοβούλιο όπου τα "κουκιά" είναι μετρημένα και ελεγχόμενα.

    Προφανώς ο Θ. Πάγκαλος και η κυβέρνησή του δε θέλουν μία πλατιά συζήτηση στο λαό, την ώρα που ξετυλίγονται μαζικές αντιδράσεις του λαού ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και όταν η αντίθεση ενάντια στο Μάαστριχτ, το Αμστερνταμ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, συνεχώς μεγαλώνει.

    Εάν θέλει ο Θ. Πάγκαλος να υπερασπιστεί το Κοινοβούλιο, ας διαβάσει τις παραπάνω συνθήκες με τις οποίες οι αρμοδιότητες των Εθνικών Κοινοβουλίων συρρικνώνονται δραματικά.

    Η όλη του στάση, για μια ακόμη φορά, είναι προκλητική και απαράδεκτη και επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του".


    Κορυφή σελίδας
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ