Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μέτρα ενάντια στην κακοδιαχείριση

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είχε κατηγορηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για απάτες και κακοδιαχείριση του προϋπολογισμού των "15", υιοθέτησε χτες ένα χρονοδιάγραμμα για την εσωτερική της μεταρρύθμιση, σε εφαρμογή των προσωπικών δεσμεύσεων του προέδρου της Ζακ Σαντέρ και του ψηφίσματος του Κοινοβουλίου της 14 Γενάρη.

"Αρχίσαμε να εφαρμόζουμε ένα ευρύ πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της διαχείρισής μας από το 1995. Σήμερα βάζουμε τις βάσεις μιας αληθινής ευρωπαϊκής διοικητικής παιδείας, στηριζόμενης στην ανεξαρτησία, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια", δήλωσε ο Σαντέρ.

Μεταξύ των πολλών μέτρων που προαναγγέλθηκαν, η Επιτροπή θα υιοθετήσει στις 3 του Μάρτη "κώδικες συμπεριφοράς" για τους επιτρόπους και τα γραφεία τους. Στις 28 Απρίλη, επίσης, θα ανακοινώσει νέους κανόνες για τους "εξωτερικούς συνεργάτες" και τα "γραφεία τεχνικής βοήθειας", που αποτέλεσαν την πηγή του σκανδάλου, στην πρόσφατη κρίση.

Εξάλλου, ο επίτροπος Ερκι Λικάνεν, υπεύθυνος για το προσωπικό, έδωσε ήδη οδηγίες για να κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την "επιτροπή των ειδικών", που συστήθηκε από κοινού με το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ο Ζακ Σαντέρ επανέλαβε τη δέσμευση να διευκολύνει το έργο της με πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα χωρίς εξαίρεση και να ακολουθηθούν οι εντολές της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ