Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχθρός και των μαθητών και των αγροτών

Ελάχιστα πειστική ήταν η προσπάθεια που έκανε στην τηλεοπτική συνέντευξή του ο Κ. Σημίτης να πείσει ότι τάχα διαχωρίζει τους αγρότες και τους μαθητές και αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη επιείκεια τους δεύτερους σε σχέση με τους πρώτους. Είπε συγκεκριμένα: "Δεν υπάρχει σύγκρουση (σ.σ. με τους μαθητές). Αλλη η στάση απέναντι στους αγρότες, οι οποίοι έκαναν αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες, γιατί ιδίως σε εκείνη την περιοχή έχουν από τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα. Και άλλη η στάση απέναντι στους μαθητές, γιατί έχουν τα προβλήματα της ηλικίας, έχουν την αβεβαιότητα για το μέλλον και γι' αυτό και διαφορετικός ο χειρισμός...".

Αλήθεια, πού εντοπίζεται η "διαφορετική αντιμετώπιση" των αγώνων των μαθητών και των αγροτών από την κυβέρνηση Σημίτη; Μήπως ότι στους πρώτους έστειλε τους εισαγγελείς, ενώ στους άλλους έστησε αγροτοδικεία. Μήπως ότι ενάντια στους μαθητές επιστράτευσε τους αγανακτισμένους γονείς, ενώ στους αγρότες τους αγανακτισμένους οδηγούς και τις "παραγωγικές τάξεις"; Μήπως ότι συκοφάντησε τους μαθητές ως απληροφόρητους, υποκινούμενους, τεμπέληδες, κλπ και τους αγρότες ως προνομιούχους και υποκινούμενους;

Αρκετά. Τόσο οι μαθητές όσο και οι αγρότες που τόλμησαν να στήσουν μπλόκα στην κυβερνητική επίθεση, ένιωσαν βαριά στην πλάτη τους τον αυταρχικό παροξυσμό της και τις χουντικές μεθόδους της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ