Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταφυγή στην κινδυνολογία

"Μαζέψτε τα παιδιά από τους δρόμους", απαίτησε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα

Την κινδυνολογία για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, αλλά και την επίθεση στο ΚΚΕ, επέλεξε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Φίλιππος Πετσάλνικος,ως απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απόστολου Τασούλα,σχετικά με τα εντεινόμενα φαινόμενα αστυνομικής βίας και ασυδοσίας, με αφορμή και το πρόσφατο απαράδεκτο φαινόμενο του κουρέματος διαδηλωτή - μαθητή. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αν και καταδίκασε για μια φορά ακόμα το γεγονός, έκανε λόγο για απόλυτο σεβασμό της Αστυνομίας στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, έθεσε ευθέως το ερώτημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης σχετικά με τη δράση των γνωστών κουκουλοφόρων στις κινητοποιήσεις των μαθητών. Οπως είπε, "σε όλες τις κινητοποιήσεις εμφανίζονται κουκουλοφόροι γνωστοί και όχι πλέον άγνωστοι" και "σε επαφή με αυτούς τους κουκουλοφόρους είναι οι ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ". Πρόσθεσε δε ότι την... τριάδα συμπληρώνουν τα ΜΜΕ, που "δε βλέπουν τις 30.000 διαδηλωτές αλλά τους κουκουλοφόρους". Οπως είπε ο Απ. Τασούλας, "αυτά αποτελούν στημένα σκηνικά", οπότε "εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα του ποιος έχει όφελος". Κατέληξε σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ ζητά "να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα".

Ανταπαντώντας ο Φ. Πετσάλνικος είπε ότι "είναι απαράδεκτος ο ισχυρισμός για κάλυψη και προστασία". Μάλιστα δεν παρέλειψε να κινδυνολογήσει για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, επιτιθέμενος και στο ΚΚΕ. Οπως είπε, υπάρχουν "ανήλικα παιδιά στους δρόμους. Πρέπει να μαζέψετε τα παιδιά από τους δρόμους", αφού "διατρέχουν κινδύνους. Τα επεισόδια ανάμεσα σε μαθητές και οδηγούς συμβαίνουν. Να αναλογιστείτε ότι τα παιδιά αυτά παίζουν ένα επικίνδυνο παιγνίδι". Παράλληλα, δικαιολογώντας τον περίφημο "κοινωνικό αυτοματισμό", είπε ότι "οι συνταγματικές ελευθερίες είναι απόλυτα σεβαστές από την κυβέρνηση", όταν "δε θίγουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των άλλων πολιτών".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ