Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρακρατικές συμμορίες σε δράση...

Αναρχοασφαλίτες επιτέθηκαν με ξύλα εναντίον μελών της ΚΝΕ και των ΠΚΣ

Φασιστοειδή, φορώντας το προσωπείο του "αναρχικού", χτες το πρωί, επιτέθηκαν και χτύπησαν με καδρόνια μέλη της ΚΝΕ και των ΠΚΣ, μέσα στο φουαγιέ της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, 40-50 άτομα, γνωστοί συνεργάτες της Ασφάλειας, σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξοπλισμένοι με κράνη και καδρόνια, μπήκαν στη σχολή έτοιμοι για δράση. Αμέσως κατευθύνθηκαν προς το τραπεζάκι της Πανσπουδαστικής, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν περίπου 10 φοιτητές. Φωνάζοντας "κομμούνια θα πεθάνετε", επιτέθηκαν με δολοφονική μανία ενάντια στους φοιτητές - μέλη της ΚΝΕ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων από αυτούς. Η δολοφονική μανία των εμφανιζόμενων ως αναρχικών και αντικρατιστών, στράφηκε προς κάθε τι που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μπροστά τους, στο φουαγιέ της σχολής, κυρίως αντικείμενα.

Ως συνέχεια μιας σειράς προκλήσεων ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, όλο το τελευταίο διάστημα μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζει τη χθεσινή βάρβαρη και καλά προετοιμασμένη επίθεση, το Συμβούλιο Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

"Η άνοδος της επιρροής του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία και ο πρωτοπόρος ρόλος της ΚΝΕ στο νεολαιίστικο κίνημα, είναι φανερό ότι ενοχλεί την άρχουσα τάξη η οποία επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς της (μαύρη προπαγάνδα, συκοφαντία, εξαγορά συνειδήσεων), αλλά και φασιστικού τύπου πρακτικές, όπως η συγκεκριμένη επίθεση. Ξέρουν καλά ότι χτυπώντας την ΚΝΕ χτυπούν το ίδιο το κίνημα, με σκοπό να αναχαιτίσουν τους αγώνες της νεολαίας.

Για την ΚΝΕ είναι καθαρό ότι η σημερινή δολοφονική επίθεση δε στρέφεται απλά ενάντια στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, αλλά συνολικά ενάντια στο λαϊκό κίνημα και δε διαφέρει σε τίποτα από τις επιθέσεις της φασιστικής συμμορίας "Χρυσή Αυγή" ή και της ΕΚΟΦ παλαιότερα.

Η ιστορία όμως εδώ και 80 χρόνια έχει δείξει ότι οι κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα δε λυγίζουν μπροστά στη βία και την τρομοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΚΝΕ δεν πρόκειται να ανοίξει βεντέτα με τις παρακρατικές συμμορίες. Η μόνη βεντέτα που έχει ανοίξει η ΚΝΕ είναι με την κυβερνητική πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της μαζικοποίησης του νεολαιίστικου κινήματος με προσανατολισμό στη συγκρότηση του πλατιού λαϊκού μετώπου της αντεπίθεσης. Από εκεί και πέρα στις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και στους συγκεκριμένους κύκλους που τις απεργάζονται, μπορούμε να απαντάμε μαζικά και αποφασιστικά με την άνοδο της δράσης μας και με το δυνάμωμα της επιρροής και του κύρους της οργάνωσής μας.

Αυτή η δράση μας θα δώσει και την απάντηση που αξίζει τόσο στις παρακρατικές συμμορίες, όσο και στους καθοδηγητές τους".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ