Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Πανελλαδική απεργία

Από αύριο ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους, ενάντια στο "ψαλίδισμα" των επικουρικών

Τριήμερη πανελλαδική απεργία ξεκινούν αύριο Τετάρτη, οι τελωνειακοί υπάλληλοι της χώρας,αντιδρώντας στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με το οποίο - μέσω της συγχώνευσης του Ταμείου Αρωγής τους (ΤΑΥΤΥ) με άλλα 11 Ταμεία Αρωγής Δημοσίων Υπαλλήλων - μειώνονται στο μισό οι επικουρικές τους συντάξεις.

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας,σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την απεργία προειδοποιητική, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την κατάργηση ή ενοποίηση του ΤΑΥΤΥ και επισημαίνει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 30 Νοέμβρη.

Η Ενωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας κατέρχεται σε απεργία διαρκείας, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως "οι τελωνειακοί δεν είναι διατεθειμένοι να κλείσουν τρύπες επικουρικής ασφάλισης και κακοδιαχείρισης".

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται πως η ανώτερη επικουρική σύνταξη που θα χορηγεί το νέο ενοποιημένο Ταμείο, που θα προκύψει απ' τη συγχώνευση των 12 Ταμείων Αρωγής Δημοσίων Υπαλλήλων, θα είναι στο 20% της κύριας σύνταξης. Αυτή τη στιγμή το ΤΑΥΤΥ χορηγεί επικουρική σύνταξη σε ποσοστό 40% της κύριας. Τα έσοδά του προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και από τη μερική αξιοποίηση των πόρων του. Τα αποθεματικά του ΤΑΥΤΥ ανέρχονται σήμερα σε 27 δισ. δραχμές και είναι από τα λίγα Ταμεία που θεωρούνται από κάθε άποψη βιώσιμα.

Μάλιστα σε πρόσφατη αναλογιστική μελέτη (Ιούνιος '98) χαρακτηρίζεται εύρωστο και επισημαίνεται ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί αυτοτελώς στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων του για 60 τουλάχιστον χρόνια! Καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις κανονικά κάθε μήνα και είναι το μοναδικό ίσως Ταμείο που χορηγεί τις νέες επικουρικές συντάξεις το αργότερο μέσα σε δυο μήνες από την υποβολή της αίτησης του ασφαλισμένου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ