Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το "εγκαινίασαν" αγωνιστικά

Οι εργαζόμενοι του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους

Με τα πανό τους και μοιράζοντας ανακοινώσεις στους καταναλωτές, ζητώντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους, συμμετείχαν στα εγκαίνια του σούπερ μάρκετ "Γαληνός" στους Αμπελόκηπους την Παρασκευή το βράδυ, οι εργαζόμενοι της αλυσίδας "Καταναλωτής", τα περισσότερα καταστήματα της οποίας πωλήθηκαν στον Γαληνό και το πρώτο που λειτούργησε υπό τη νέα διεύθυνση ήταν αυτό των Αμπελοκήπων.

Τα σούπερ μάρκετ "Καταναλωτής" έκλεισαν τον Σεπτέμβρη και σε χρόνο ρεκόρ τα περισσότερα πωλήθηκαν στον "Γαληνό", αφήνοντας στον "αέρα" τους εργαζόμενους, στους οποίους ποτέ δεν κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις, ενώ ακόμα τούς οφείλονται τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη και οι αποζημιώσεις τους. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν σήμερα από την εταιρία "Γαληνός - Λαουτάρης" την επαναπρόσληψή τους με όλα τους τα δικαιώματα.

Από την πλευρά της η εταιρία "Γαληνός - Λαουτάρης" επιστράτευσε όλα τα μέσα, για να πείσει τους εργαζόμενους, να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Ετσι, τη μια στιγμή τους υπόσχονταν ότι θα τους προσλάβουν, διευκρινίζοντας όμως ότι η πρόσληψη θα γίνει από μηδενική βάση και την άλλη στιγμή τους απειλούσαν ότι θα τους σύρουν στα δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται τις τελευταίες μέρες και στον"Καταναλωτή" της Πάτρας. Το κατάστημα έκλεισε και οι εργαζόμενοι το περιφρουρούν, προκειμένου να μη μεταφερθούν τα εμπορεύματα και βρεθούν στο δρόμο, όπως συνέβη με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την επιχείρηση "Γαληνός - Λαουτάρης", που με δόλιο και παράνομο τρόπο προχώρησε στη λειτουργία του καταστήματος (η παρανόμια έγκειται στο ότι δε διαθέτει άδεια λειτουργίας, κάτι για το οποίο ευθύνεται και ο Δήμος Αθηναίων).

Ο Σύλλογος τονίζει ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους από τη διάδοχη εταιρία και δε θα υποχωρήσουν με εκβιασμούς. Τέλος, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων και τονίζει ότι ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί έως ότου όλοι οι εργαζόμενοι προσληφτούν με όλα τους τα δικαιώματα από τη διάδοχη εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ