Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για το ασφαλιστικό

Συζήτηση του ΕΚΑ χτες για το ασφαλιστικό, στο Πολυτεχνείο

"Ασφαλιστικό σύστημα - προτάσεις και αγώνας για την υλοποίησή τους",ήταν το θέμα της εκδήλωσης - συζήτησης που πραγματοποίησε χτες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, που νωρίτερα είχαν πάρει μέρος στη συγκέντρωση, πορεία και κατάθεση στεφανιών που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας.

Μια γενικόλογη αναφορά στην κατάσταση και την ιστορία της κοινωνικής ασφάλισης έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γ. Φελώνης ανοίγοντας τη συζήτηση. Ο πρόεδρος του ΕΚΑ βρήκε και θετικά σημεία στο τελευταίο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που όπως τόνισε ασχολείται με δευτερεύουσες ρυθμίσεις. Επίσης έκανε μια γενική αναφορά στις ευθύνες της πολιτείας, για να καταλήξει λέγοντας ότι επιθυμητά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους θα υπάρξουν αν ο διάλογος στηριχτεί με αγώνες.

Ο Θ. Κακαβάς,μέλος της διοίκησης του ΙΚΑ, έκανε εκτενή αναφορά για την κατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης, τονίζοντας ότι οι ανατροπές που γίνονται, εντάσσονται στις συνολικότερες συντηρητικές αναδιαρθρώσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για τα αντιλαϊκά της μέτρα, σημειώνοντας ότι σήμερα δημιουργείται έδαφος κοινής δράσης για όλους όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική, δράση που - όπως τόνισε - υπονομεύεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Τέλος αφού υπογράμμισε ότι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται στον όνομα της ΟΝΕ που έχει ανακηρυχτεί σε εθνικό στόχο από την κυβέρνηση, κάλεσε τους εργαζόμενους να ανατρέψουν αυτή την πολιτική με τους αγώνες τους, περιφρουρώντας ταυτόχρονα τα δικαιώματά τους.

Στην παρέμβασή του ο Δ. Μαυροδόγλου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,τόνισε ότι "γίνονται προσπάθειες απ' την κυβέρνηση να καταργηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, να μας στρέψουν στην ιδιωτική ασφάλιση". Υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ που δεν κάνει τίποτα για να υπερασπίσει την κοινωνική ασφάλιση και τόνισε πως οι συνταξιούχοι συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα τους.

Στη συζήτηση παρενέβησαν καθηγητές ειδικευμένοι στα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, επιστημονικοί σύμβουλοι του ΕΚΑ και εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ