Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΑΡΤΙΣΤΙ ΙΤΑΛΙΑΝΙ"
Εκβιασμοί και απολύσεις

Απολύθηκαν με μισές αποζημιώσεις όλοι οι εργαζόμενοι

Το περασμένο Σάββατο, έκλεισε η επιχείρηση ετοίμων ενδυμάτων "Αρτίστι Ιταλιάνι",πετώντας στο δρόμο τους 145 εργαζομένους της. Με την απειλή της πτώχευσης, τους εκβίασε, μάλιστα, να αποδεχτούν να πάρουν τη μισή αποζημίωση και το 1/3 του δώρου Χριστουγέννων που δικαιούνται!

Η εταιρία απαιτούσε απ' τους εργαζόμενους να υπογράψουν, εκτός από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας, ξεχωριστό χαρτί, στο οποίο αναγραφόταν ότι δήθεν είχαν πάρει ολόκληρη την αποζημίωση και ότι παραιτούνταν απ' τα δικαιώματά τους! Παράλληλα, μοίραζε δεξιά και αριστερά υποσχέσεις σε εργαζόμενους, προκειμένου να αποφύγει αντιδράσεις, ότι θα τους επαναπροσλάβει στη νέα εταιρία που θα ανοίξει με διαφορετική επωνυμία. Εφτασε στο σημείο, να επιχειρήσει να εξαγοράσει δυο εργαζόμενες, που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία επιτροπής στο χώρο, με την υπόσχεση ότι αυτές θα έπαιρναν όλα όσα δικαιούνται. Προσπάθεια, που συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση των δυο εργαζομένων.

Χτες το πρωί, αρκετοί εργαζόμενοι, που αρνήθηκαν να υπογράψουν, επισκέφθηκαν τα γραφεία της εταιρίας. Η διεύθυνση της εταιρίας αρνήθηκε να τους δεχτεί και τους παρέπεμπε στους υπεύθυνους των καταστημάτων. Κάτω απ' την πίεση και τους εκβιασμούς της εταιρίας, ένας εργαζόμενος λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για αρκετές ώρες με απώλεια συνείδησης.

Η Ρούλα Αντωνοπούλου,μια απ' τις εργαζόμενες στην επιχείρηση, μας δήλωσε ότι "μέρος των εργαζομένων αντέδρασε στους εκβιασμούς της εταιρίας. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας, μαζί με τα σωματεία μας".

Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλουν την απαράδεκτη τακτική του εργοδότη, επισημαίνοντας πως η εργοδοτική αυθαιρεσία βρίσκει πλάτες και τροφοδοτείται απ' την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ