Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητικά "θρύψαλα" τα θερμοκήπια

Η "βιτρίνα" της κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής "θρυμματίζεται" για άλλη μια φορά, μαζί με την εικόνα που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί εντέχνως και ψευδώς όταν πριν ενάμιση μήνα, περίπου, ο πρωθυπουργός στα πλαίσια μιας στημένης επιχείρησης δημιουργίας εντυπώσεων επισκέφτηκε το θερμοκήπιο του ζεύγους Παπαγιάννη στη Ν. Επίδαυρο Αργολίδας.

Τότε, επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί η εντύπωση πως πρόκειται για ένα πρότυπο θερμοκήπιο βιολογικής καλλιέργειας, παράδειγμα προς την υπόλοιπη χώρα. Το σκηνικό που στήθηκε τότε, "για τα μάτια του κόσμου", αποδείχτηκε "στημένο" πέρα για πέρα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των θερμοκηπίων στην Αργοδίδα καθώς και στις περιοχές Τροιζηνίας, Πόρου, Αττικής και Θεσσαλονίκης βουλιάζουν στα χρέη, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν κυβέρνηση και ΑΤΕ. Την περασμένη Κυριακή ένα δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" ήρθε να σβήσει κάθε ψευδαίσθηση, αφού αποκάλυψε ότι και το "πρότυπο" θερμοκήπιο του ζεύγους Παπαγιάννη είναι και αυτό θύμα της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΑΤΕ. Οπως συγκεκριμένα αναφέρεται, μια μόλις μέρα μετά την "περιβόητη" επίσκεψη του πρωθυπουργού στο θερμοκήπιο αυτό, έφτασε στους ιδιοκτήτες τους "ειδοποιητήριο" της ΑΤΕ, που προειδοποιούσε για κατάσχεση, επειδή υπήρχαν χρέη προς την τράπεζα. Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν οι ιδιοκτήτες του θερμοκηπίου που επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός έπαιρναν το ειδοποιητήριο της ΑΤΕ μια μέρα πριν και είχαν τη δυνατότητα να του το δείξουν κατάμουτρα και μπρος στις κάμερες... και ακόμα αν του εξηγούσαν τι τους συμβαίνει από το διάστημα που ξεκίνησαν το θερμοκήπιο και ποια ήταν η αντιμετώπιση της ΑΤΕ. Και δεν ξέρουμε τι θα έλεγε ο πρωθυπουργός αν παρεμπιπτόντως ενδιαφερόταν τώρα για το συγκεκριμένο θερμοκήπιο και άκουγε ότι ο καύσωνας κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αμέσως μετά την επίσκεψή του και στέρησε κάθε δυνατότητα κέρδους για τους ιδιοκτήτες.

Η "διαφήμιση" μπορεί να έγινε, όμως τα προβλήματα παραμένουν ακόμα έντονα και άλυτα, τόσο στο πρότυπο θερμοκήπιο του ζεύγους Παπαγιάννη, που εισέπραξε - έστω και για τους τύπους - το "μπράβο" του Σημίτη, όσο και στα θερμοκήπια που δεν εισέπραξαν τους επαίνους του πρωθυπουργού. Και η ουσία του προβλήματος, που είναι ότι η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης οδηγούν στο αδιέξοδο και τη χρεοκοπία τόσο τα θερμοκήπια όσο και το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, παραμένει. Και οι όποιες κινήσεις εντυπωσιασμού αποδεικνύονται ότι είναι εκ του πονηρού... αν δεν αλλάξει η υπάρχουσα πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Γιάννα Αγγελοπούλου ο «Planet»(2007-07-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-05-22 00:00:00.0)
Γνωστές οι αιτίες, θολοί οι στόχοι, δυσοίωνες οι προοπτικές(2005-07-09 00:00:00.0)
Οι ιπτάμενοι και οι έρποντες(2000-05-21 00:00:00.0)
Σε αδιέξοδο οι αγρότες της Ηλείας(1999-06-29 00:00:00.0)
Δεύτερος γύρος για το ξεπούλημα(1998-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ