Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΔΕΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Τα προβλήματα δε λύνονται με "καταγγελίες"

"Οι δημοτικές και νομαρχιακές πλειοψηφίες δεν κρίνονται από το λαό με βάση τις προεκλογικές τους "καταγγελίες", αλλά από το πώς διεκδίκησαν όλο το προηγούμενο διάστημα λύσεις για τα συμφέροντα όλων των δημοτών", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΚ Καλαμαριάς,με αφορμή τις πρόσφατες "καταγγελίες" του νομάρχη Θεσσαλονίκης, του υπεύθυνου Παιδείας και της Δημοτικής Αρχής Καλαμαριάς, για τα κονδύλια που καθυστερούν, με αποτέλεσμα η κατάσταση στα σχολεία να είναι τραγική.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες "καταγγελίες" που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η ΑΔΕΚ Καλαμαριάς επισημαίνει ότι "δεν αφορούν την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία είναι και ο κύριος υπεύθυνος για την υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αλλά εντάσσονται στη λογική της διαχείρισης. Δημιουργούν όμως εύλογα ερωτηματικά, γιατί τα προβλήματα της υποδομής των σχολείων μπορεί να οξύνονται περισσότερο, δεν είναι όμως σημερινά".

Η ΑΔΕΚ υπενθυμίζει στους δημοτικούς άρχοντες το ρόλο που έπαιξαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, όπου και περιορίστηκαν στην αποστολή υπηρεσιακών σημειωμάτων και σε "προσωπικές" επαφές με τους αρμόδιους. Υπενθυμίζει ότι καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του Θ. Λαζαρίδη στην Καλαμαριά ούτε μία φορά δεν κλήθηκαν όλοι οι φορείς για να συζητήσουν τα ζητήματα των σχολείων και να κινητοποιηθούν για την επίλυσή τους και υπογραμμίζει: "Οταν οι κινητοποιήσεις αφορούσαν τη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία, η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας με κάθε τρόπο απέφυγε να τοποθετηθεί και να συμπαρασταθεί, ακόμα και όταν τους ζητήθηκε. Ακολουθώντας δε τη γενικότερη φοροεισπρακτική πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ψήφισαν πρόσφατα την επιβολή φόρου 5% στους φωτιζόμενους χώρους για τα σχολεία".

Η ΑΔΕΚ ήταν και είναι πάντα στο πλευρό των φορέων που δρουν στο χώρο της Παιδείας, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη γενναία αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό και την αύξηση των κονδυλίων για τις ανάγκες κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ