Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
"Διεκδικούμε και διασκεδάζουμε"!

Συνεχίζονται οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ελληνικό για τη σωτηρία του χώρου του αεροδρομίου και της παραλίας. Συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη το ερχόμενο Σάββατο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησαν την Παρασκευή οι μουσικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ελληνικού και η Πανδημοτική Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του αεροδρομίου και της παραλίας από το τσιμέντο και την κερδοσκοπία.

Μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο γήπεδο στο χώρο των πρώην αμερικανικών βάσεων, χιλιάδες φωνές ενώθηκαν με τους ήχους της μουσικής και διατράνωσαν την απόφασή τους να διεκδικήσουν δυναμικά, οι ελεύθεροι χώροι να μείνουν ελεύθεροι και να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Κοντά τους και εκπρόσωποι δεκάδων συλλόγων και οργανώσεων από όλο το Λεκανοπέδιο που παλεύουν για το περιβάλλον,εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για τη σωτηρία του.

Λίγο πριν, τα συγκροτήματα "Υπόγεια Ρεύματα" την πρώτη μέρα και "Συνήθεις Υποπτοι" το Σάββατο το βράδυ, βγουν στη σκηνή, ο κόσμος αποδέχτηκε το κάλεσμα συσπείρωσης και αντίστασης που έστειλαν εκπρόσωποι του δήμου και της Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα. "Πρέπει να αναπτύξουμε δραστηριότητες που θα εμποδίσουν τις καταστροφικές προθέσεις της κυβέρνησης και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων", τόνισε η δημοτική σύμβουλος της "Δημοκρατικής Ενότητας Ελληνικού"Ροδή Γεωργακάκη στο ξεκίνημα των εκδηλώσεων."Διασκεδάζουμε σήμερα, πρόσθεσε, διεκδικώντας: να μην πουληθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο γης από τους χώρους του αεροδρομίου και η χρηματοδότηση της μετατροπής του χώρου σε Μητροπολιτικό Πάρκο αναψυχής να γίνει από δημόσιους φορείς. Η αυτοχρηματοδότηση από ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές στην πράξη θα ακυρώσει τον κοινωφελή χαρακτήρα του πάρκου ως χώρου αναψυχής".

Παράλληλα, αφού αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο χώρος του αεροδρομίου, των πρώην αμερικανικών βάσεων και της παραλίας για τους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου, εξήγησε πως η διοργάνωση του ροκ φεστιβάλ μέσα στους χώρους που διεκδικούν οι κάτοικοι του Ελληνικού και των γύρω δήμων έγινε γιατί "πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων αφορά ιδιαίτερα τη νεολαία. Εμείς λέμε ότι οφείλουμε στη νέα γενιά να κάνουμε την πόλη πιο ανθρώπινη, αλλά και οι νέοι να παλέψουν γι' αυτό".

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και αυτή την βδομάδα. Αύριο, Τετάρτη, στις 9 το βράδυ θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη, από το Θέατρο Σκιών του Κυριάκου Δεσύλλα και παράσταση Μαριονέτας "Η Χρυσομαλλούσα γοργόνα",στο ανοιχτό θέατρο Χαλδείας στην παραλία Ελληνικού. Το Σάββατο στην παραλία Ελληνικού στις 9 το βράδυ θα γίνει συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση για τη σωτηρία της παραλίας(2002-03-30 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για σωτηρία της παραλίας(2001-07-10 00:00:00.0)
Να διαφυλάξουμε τους πολύτιμους ελεύθερους χώρους(2000-03-01 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Κινήσεων(1998-09-04 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων(1998-09-03 00:00:00.0)
Διεκδικούν... μετά μουσικής(1998-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ