Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη της πανεργατικής απεργίας

Σ' όλη τη χώρα τα συνδικάτα προετοιμάζουν την πανελλαδική πανεργατική απεργία, στις 23 Ιούλη

Στη μάχη της προετοιμασίας της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 23 Ιούλη, ρίχνονται τα συνδικάτα σ' όλη τη χώρα, ενώ απλώνεται το κύμα καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις.Μέτρα για την ολόπλευρη επιτυχία της απεργίας συζήτησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποίησε προχτές το βράδυ με τα σωματεία - μέλη του. Θέση του ΕΚ Λάρισας, όπως αυτή διαμορφώθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση της διοίκησής του, είναι συνολική καταδίκη του αντεργατικού νομοσχεδίου και αγώνας για την απόσυρσή του.

Στις ίδιες αποφάσεις έχουν καταλήξει μέχρι τώρα στη Λάρισα τα σωματεία: Οικοδόμων, Συνταξιούχων, Εργατών Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Εργαζομένων στη Γαλακτοβιομηχανία "Ολυμπος", Οδηγών Φορτηγών, Εργαζομένων στο Δήμο και στη Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού - Πολιτισμού, Κλωστοϋφαντουργών, Εργαζομένων στα Ετοιμα Ενδύματα, Εργαζομένων στο Σκυρόδεμα.

Εξάλλου, σε σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων Θεσσαλίας που έγινε στο Βόλο,ύστερα από πρόσκληση της ΓΣΕΕ, όλα τα ΕΚ - εκτός από αυτό του Βόλου - απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου και κάλεσαν τη ΓΣΕΕ να ευθυγραμμιστεί, επιτέλους, με τη θέληση των εργαζομένων.

Ομόφωνα το ΕΚ Κορίνθου

Με ομόφωνη απόφασή του, το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου καταδικάζει το αντεργατικό νομοσχέδιο και αξιώνει την πλήρη απόσυρση του. Επίσης, ομόφωνα, αποφάσισε - ανεξάρτητα από το απεργιακό συλλαλητήριο στις 23 Ιούλη - να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στην Κόρινθο. Ανάλογες αποφάσεις πήραν το σωματείο "Μηχανικών - Θερμαστών" της Σωληνουργίας Κορίνθου και το σωματείο της ΕΛΒΙΟΝΥ.

Η ΤΕ Κορίνθου της ΕΣΑΚ,με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τις αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων, που ζητούν την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου. Χαιρετίζει επίσης και την ανακοίνωση του ΕΚ Κορίνθου, με την οποία καταγγέλλει ως απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού ΥγείαςΠ. Κοτσώνη, ότι, δήθεν, "οι κινητοποιήσεις των καθηγητών και των εργαζομένων της ΙΟΝΙΚΗΣ πραγματοποιούνται από μια μειοψηφία εργαζομένων και επαγγελματικών στελεχών του ΚΚΕ".

Τέλος, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια.

Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΡΤ

Παρόμοια απόφαση, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, πήρε και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού ΕΡΤ.Με ανακοίνωσή της, ζητεί την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συντονίσουν τους αγώνες τους για την απόσυρσή του. Σημειώνει επίσης ότι θα συμμετέχει στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 23 Ιούλη με στάση εργασίας.

- Με ομόφωνη απόφασή του, και το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας ζητεί την πλήρη απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 23 Ιούλη.

- Να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 23 Ιούλη καλεί όλα τα μέλη της η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης.Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης και την επιτυχία της απεργίας, η Ενωση αποφάσισε για την ερχόμενη Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στα γραφεία της.

- Συγκέντρωση με αίτημα την πλήρη απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου, αλλά και για την ενημέρωση των εργαζομένων, πραγματοποιεί την Τρίτη 8 μ.μ. στο Τέρμα Ανω Κυψέλης το Παράρτημα Κυψέλης, Πατησίων, Αχαρνών του Συνδικάτου Οικοδόμων.

- Να αποσύρει άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο καλεί την κυβέρνηση και τοΣυνδικάτο Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Καλαμάτας και με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 23 Ιούλη.

- Κάλεσμα να δώσουν το μαζικό αγωνιστικό "παρών" στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας στις 23 του Ιούλη απευθύνει προς τους συνταξιούχους το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας.Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι "εμείς οι συνταξιούχοι που πρωτοστατήσαμε σαν εργαζόμενοι στην κατοχύρωσή τους (8ωρο, 5ήμερο κλπ.) δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς θεατές στην ανατροπή τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο(2000-12-01 00:00:00.0)
Αρχή του αγώνα, η σημερινή πανελλαδική απεργία(1998-07-23 00:00:00.0)
Στη μάχη για την απεργία(1998-07-18 00:00:00.0)
Ξανά σε ρόλο απεργοσπάστη η ΠΝΟ(1998-07-09 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται τα σωματεία(1998-07-07 00:00:00.0)
Κρίσιμη ολομέλεια της ΓΣΕΕ σήμερα(1998-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ