Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο

Τη μάχη  για  την    απόσυρση του νομοσχεδίου   καλούνται, από   το ΠΑΜΕ, να δώσουν οι εργαζόμενοι  στην  πανεργατική απεργία 

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να μην περάσουν τ' αντεργατικά μέτρα»! Σε αυτό το αίτημα, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις συμπυκνώνουν το νόημα της απεργιακής κινητοποίησης στις 7 Δεκέμβρη, με αυτό το σύνθημα καλούν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να υπερασπιστούν αταλάντευτα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Και ενώ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συζητείται ήδη το αντεργατικό τερατούργημα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν το νομοσχέδιο.

Η απεργιακή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 το πρωί. Στελέχη του ΠΑΜΕ «οργώνουν» στο μεταξύ τους χώρους δουλιάς και καλούν τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν το οχτάωρο, τις αμοιβές τους, το δικαίωμα στη δουλιά. Και αύριο συνεχίζεται το πρόγραμμα των περιοδειών και συγκεντρώσεων σε χώρους δουλιάς. Περιοδείες θα γίνουν στο «Χίλτον» στα μαγαζιά της Αιόλου και στο «Πράκτικερ», στους ΟΤΑ των δήμων Ζωγράφου και Παπάγου, στη βιομηχανία «Αλμπα», στα τσαγκαράδικα «Μπουρνάζος», «Λεμονής», στα πλεκτήρια «Μπαρκό». Επίσης, στελέχη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων θα επισκεφθούν εργοτάξια στον Κηφισό, στην Αττική Οδό, στο Μέγαρο Μουσικής και αλλού.

«Να καταδικάσουμε όλοι το αντεργατικό τερατούργημα να στρατευτούμε μέχρι τέλους στον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα», κάλεσε τα στελέχη των Ομοσπονδιών ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της ΕΕ, μιλώντας χτες στη σύσκεψη που οργανώθηκε στη ΓΣΕΕ για την προετοιμασία της απεργίας. Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν και πολλοί εκπρόσωποι των ομοσπονδιών αν και η πλειοψηφία της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, για άλλη μια φορά, αφού «ευλόγησε τα γένια της», επέμεινε στο απονευρωμένο και ελαχιστοποιημένο πλαίσιό της. Κινούμενη στη λογική των μικροβελτιώσεων, και της «διαπραγμάτευσης» χωρίς όρια, αρνήθηκε να θέσει το αίτημα της απόσυρσης του νομοσχεδίου.

Ο Γ. Σταυρόπουλος υπογράμμισε ότι «το θέμα της διευθέτησης, οι απολύσεις που αυξάνονται, η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, αλλά και τα άρθρα που περικόπτουν δικαιώματα, δεν παίρνουν από βελτιώσεις. Γι' αυτό το εργατικό κίνημα, πρέπει να επιμείνει στο αίτημα της απόσυρσης και αν ακόμα ψηφιστεί, να μην επιτρέψει την εφαρμογή του όπως έκανε με τον Ν. 330 και τόσους άλλους νόμους στο παρελθόν». Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κάνουν την απεργία υπόθεση των πρωτοβάθμιων σωματείων οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από συνελεύσεις και συγκεντρώσεις να συζητήσουν για το νομοσχέδιο και ν' αποφασίσουν τη συμμετοχή στην απεργία.

«Η επίθεση από την εργοδοσία και την κυβέρνηση είναι ολομέτωπη, χτυπάει όλους τους εργαζόμενους», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού ΔέρματοςΕλλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και καλεί τα σωματεία της δύναμής της, να οργανώσουν την ενημέρωση του κλάδου. «Κάθε εργοστάσιο, κάθε βιοτεχνία να γίνει χώρος αντίστασης κατά των αντεργατικών μέτρων» σημειώνει η Διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ και απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στην πανεργατική απεργία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών -Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη διεκδίκηση 35ωρου, 7ωρου, πενθήμερου, σύνταξη στην 35ετία με 10.500 ένσημα χωρίς χρονικές προϋποθέσεις. Η προσυγκέντρωση γίνεται στις 10.30 το πρωί στα γραφεία του σωματείου.

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμμετέχει στην απεργία απαιτώντας 35ωρο, 7ωρο, 5θήμερο με αύξηση των αποδοχών και των κοινωνικών παροχών, κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ