Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΜ" ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Απόφαση για συντηρητική κατάσχεση υπέρ των καταθετών

Απόφαση που - ίσως - ανοίγει το δρόμο στους καταθέτες για διεκδίκηση των χρημάτων τους, στην υπόθεση του πολύκροτου σκανδάλου των Σούπερ Μάρκετ "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΜ" της Χαλκίδας, που λειτουργούσε και ως παρατράπεζα, εξέδωσε πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας.

Μετά από προσφυγή των ίδιων των καταθετών, που κινδυνεύουν να χάσουν το ποσό των 2 δισ. δραχμών (μαζί με τους τόκους) που είχαν ως καταθέσεις, το δικαστήριο διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού 11 πρώην μελών της διοίκησης και υπαλλήλων, μέχρι του ποσού των 268 εκατομμυρίων δραχμών. Η κατάσχεση ισχύει για την επιχείρηση "Καταναλωτής" και για τα εξής πρόσωπα: Ιωάννη Γεροσταμούλο, Νικόλαο Δήμου, Βασίλη Κυριακό (νυν πρόεδρο του ΔΣ), Νικόλαο Μελισσάρη, Παναγιώτη Μπέλλο, Μαρία Νεφράμη, Ευάγγελο Ξουρή, Ευθύμιο Παπαδημητρίου, Αναστάσιο Σταμελάκο (πρώην πρόεδρο του ΔΣ), Μιχάλη Τρεπεκλή (διευθυντή) και Γιώργο Χατζηδιονυσίου. Δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση του δικαστηρίου ο εκπρόσωπος της ΠΕΚΑΣ (Πανελλήνιας Ενωσης Καταναλωτικών Συνεταιρισμών, μέλος της οποίας ήταν ο "Καταναλωτής" Χαλκίδας) κ. Αρκουλής, που είχε αναλάβει καθήκοντα διαχειριστή για ένα χρόνο, γιατί το Μονομελές Πρωτοδικείο δέχτηκε ότι ο εν λόγω δεν είχε καμία συμμετοχή στη διαπραχθείσα σε βάρος των αιτούντων αδικοπραξία, αφού είχε αναλάβει με σύμβαση συμβουλευτικές και μόνο αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο των καταθετών, με την απόφαση του Πρωτοδικείου γίνονται πλήρως δεκτοί οι ισχυρισμοί των καταθετών. Από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο προέκυψε ότι μέλη του ΔΣ και υπάλληλοι του "Καταναλωτή" είχαν εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί και η εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων, στις οποίες είναι κατηγορούμενοι οι πρώην διοικούντες και υπάλληλοι του "Καταναλωτή" των οποίων κατασχέθηκαν οι περιουσίες.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ