Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η οργή να γίνει αγώνας

Να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του σε αγώνα και πάλη, για να ανατρέψει την πολιτική που ξεπουλάει ακόμα και το οξυγόνο του, καλεί με ανακοίνωσή της το λαό η Νομαρχιακή Επιτροπή Αττικής του ΚΚΕ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η βιβλική καταστροφή που έπληξε τις τελευταίες μέρες την Αττική δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Ο πραγματικός ένοχος, που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών, είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μπροστά μας διαδραματίζεται ένα εκ προμελέτης έγκλημα.

Ο Αυλώνας, το Δήλεσι, το Χαλκούτσι και το Μαρκόπουλο, τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στο "μάτι του κυκλώνα". Είναι γνωστές οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τη δημιουργία χωματερής, φυλακών ανηλίκων, σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, μεταφορά βυρσοδεψείων κ.ά. που εκτός του ότι θα υποβαθμίσουν την περιοχή, εμπλέκονται με μεγάλα συμφέροντα.

Με το νέο νομοσχέδιο για τα δάση αποχαρακτηρίζονται χιλιάδες στρέμματα δασικής γης και παραδίδονται σε ιδιώτες σε τιμή ευκαιρίας, ενώ ήδη η κυβέρνηση μετέφερε τη δασοπυρόσβεση από τη Δασική Υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα με στόχο να την αποδιαρθρώσει.

Να κηρυχτεί η περιοχή που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές αναδασωτέα και στον Αυλώνα να μην εξαιρεθεί η περιοχή Πηγάδι Παπά και να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες, ζητά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αττικής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ