Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φανατική προσήλωση με ανταμοιβή

"Τα κρίσιμα γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο των τραπεζών αφήνουν ανεπηρέαστη τη δική μας πορεία", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τράπεζα Πίστεως, με την ευκαιρία της ικανοποίησης του αιτήματος για καταβολή ενός επιπλέον μισθού σε όλους τους εργαζόμενους. Εκφράζεται επίσης η "φανατική προσήλωση" του προεδρείου "στην πολιτική του διαλόγου και της συνεργασίας εργαζομένων - Τράπεζας", ενώ "με την ευκαιρία" τους καλεί όλους να εντείνουν τις προσπάθειες για το στόχο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Χωρίς να το αναφέρει η διοίκηση - ίσως από μετριοφροσύνη... - το έξτρα μηνιάτικο θα πρέπει δίχως άλλο να οφείλεται και στην πρόσφατη απεργοσπαστική απόφασή της, όταν οι άλλες τράπεζες έκαναν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις γενικά και στο ξεπούλημα της Ιονικής, ειδικά. Από αυτή την άποψη ίσως ο ιδιοκτήτης της Τράπεζας Πίστεως θα έπρεπε να ανταμείψει τους απεργοσπάστες με δυο έξτρα μισθούς, γιατί η καλή εξυπηρέτηση των εργοδοτικών συμφερόντων πρέπει να αμείβεται καλά, δε χωράνε τσιγκουνιές σ' αυτό.

Θα έπρεπε ακόμα να τους ανταμείψει και για τη "φανατική προσήλωσή" τους στη λογική της συναίνεσης και του συμβιβασμού. Δεν αξίζει κι αυτή η δήλωση άλλο ένα μισθό; Μα εκεί που σίγουρα θα έπρεπε να εξασφαλιστεί ένα έξτρα "χαρτζιλίκι", είναι για το κάλεσμα επίτευξης του στόχου της Τράπεζας. Τέλος πάντων, ακόμα και για ένα έξτρα μισθό, χαλάλι. Μετά από όλα αυτά είναι σίγουρο ότι τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο των τραπεζών δεν αγγίζουν τη διοίκηση του Συλλόγου της Πίστεως. Και μάλιστα με το αζημίωτο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ