Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Να πάρει σειρά η ΔΕΗ!

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αλλά όχι του...100%, τάχθηκε χτες ο Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στο Νότιο Πεδίο της Πτολεμαϊδας, επιχειρώντας προφανώς να προλάβει την κυβέρνηση, η οποία συζητά την ενεργειακή πολιτική της στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη πρόταση του κόμματός του για τη ΔΕΗ, η οποία προβλέπει ιδιωτικοποίηση του τομέα παραγωγής και διατήρηση του δημόσιου ελέγχου μόνο στα δίκτυα μεταφοράς ρεύματος και προτίμησε να κάνει γενικόλογη τοποθέτηση. Είπε χαρακτηριστικά ότι η... πολιτεία θα έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ΔΕΗ, ακόμα και μετά την απελευθέρωση του τομέα ενέργειας. Η πολιτεία, συμπλήρωσε, "θα έχει και ενδιαφέρον και συμμετοχή, μοιραία, και εποπτεία στο ρόλο της ΔΕΗ"!.

Κατά τα λοιπά, περίσσεψαν οι μεγάλες κουβέντες για τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στη ΔΕΗ για λόγους εθνικούς, αλλά και γιατί θέλει να διαδραματίσει ένα στρατηγικό ρόλο στα Βαλκάνια. Προϋπόθεση γι' αυτό έθεσε την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της δημόσιας επιχείρησης.

Ο Κ. Καραμανλής ολοκλήρωσε, με την ομιλία του αργά χτες το βράδυ στην πλατεία Κοζάνης, την τετραήμερη περιοδεία του στους νομούς της Δυτ. Μακεδονίας. Περιοδεία που διακρίθηκε για τους δημαγωγικούς τόνους των ομιλιών του, όπου υποσχέθηκε "καλύτερες μέρες", χωρίς όμως να πείσει πως αυτές μπορούν να έρθουν με την ένταση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επαγγέλλεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ