Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίδοτο στη "νέα τάξη"

Tην ώρα που οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τον κόσμο, που μετατρέπουν τα Βαλκάνια σε ένα απέραντο πεδίο εφαρμογής της "νέας τάξης", που προσπαθούν με τα όπλα να επιβάλουν την παγκόσμια κυριαρχία τους, την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εγκλωβίζονται όλο και περισσότερο στην παγίδα του "διαίρει και βασίλευε", η πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, που διοργανώνει στη Χίο αυτό το Σαββατοκύριακο η ΚΝΕ για την ελληνοτουρκική φιλία, ενάντια στον κοινό εχθρό των λαών, τον ιμπεριαλισμό, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η εκδήλωση αυτή με τη συμμετοχή και νέων από την Κύπρο, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και από την Τουρκία, γίνεται βήμα συνάντησης και συμβολής στην κοινή νεολαιίστικη φιλειρηνική αντιιμπεριαλιστική επίθεση.

Την ίδια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει "γην και ύδωρ" στους Αμερικανούς, με βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια για τις πολεμικές τους εξορμήσεις, αλλά και μετατρέποντας ολόκληρη την Ελλάδα σε αναψυκτήριο των στρατευμάτων τους, η νεολαία στέλνει από τη Χίο το δικό της μήνυμα. Δηλώνει ότι δεν πέφτει στην παγίδα που της έχουν στήσει, δεν πολεμάει για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως οι ιμπεριαλιστές ανά τον κόσμο, είτε οι ίδιοι άμεσα, είτε μέσω των τοπικών τους "αντιπροσώπων", προσπαθούν να πείσουν τους λαούς για ό,τι απάνθρωπο και εγκληματικό κάνουν, να πείσουν ότι δεν υπάρχει δύναμη που μπορεί να αντισταθεί και να αποτρέψει τα σχέδιά τους. Η παγκόσμια ιμπεριαλιστική προπαγάνδα αποτελεί την εμπροσθοφυλακή των αεροπορικών επιδρομών και των υπόλοιπων επιθετικών ενεργειών τους.

Εκδηλώσεις σαν και αυτή της ΚΝΕ στη Χίο φέρνουν στην επιφάνεια αυτό που λέγεται αντίπαλο δέος στους ιμπεριαλιστές και όλους τους πολεμοκάπηλους. Οι φετινές εκδηλώσεις βάζουν στην ημερήσια διάταξη τη θέληση και την αποφασιστικότητα της νεολαίας της χώρα μας να αγωνιστεί ενάντια σε αυτούς που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στα εγκληματικά του σχέδια για την περιοχή μας, αλλά και να καταγγείλει τους πραγματικούς δολοφόνους των λαών και τους συνενόχους τοποτηρητές τους, τις κυβερνήσεις των χωρών που χορεύουν στο ρυθμό της "νέας τάξης".

Η συνάντηση της Χίου φέρνει στο προσκήνιο τη βούληση της νεολαίας και των λαών για ειρηνική συνύπαρξη και για αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Βρίσκεται στον αντίποδα των πολεμικών προετοιμασιών των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων για επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο και δείχνει ότι μέσα από το μουντό τοπίο που έχουν στήσει για να καθυποτάξουν τους λαούς, υπάρχει διέξοδος. Είναι η ίδια η δύναμη της νέας γενιάς, η δύναμη των λαών που πρώτα απ' όλα αρνούνται την υποταγή σε αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον τους, σε αυτούς που τους αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμο υλικό για τα παιχνίδια τους και οργανώνουν την αντίστασή τους. Η προσέγγιση των λαών, σπάει τα τείχη που ανάμεσά τους έντεχνα και για τους δικούς τους σκοπούς στήνουν οι ιμπεριαλιστές. Η συνάντηση της Χίου είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο του εθνικισμού που έντεχνα διοχετεύεται στους λαούς, ελληνικό και τουρκικό, και στις δύο όχθες του Αιγαίου, ώστε οι ιμπεριαλιστές να μπορούν πιο εύκολα να υλοποιούν τα σχέδιά τους για διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου και να επιβάλουν την αμερικανική επικυριαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ