Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Στο ψψήφισμα που εγκρίθηκε στο τέλος της συγκέντρωσης υπογραμμίζονται τα εξής:

"Σήμερα 54 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα οι ιμπεριαλιστές εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία αποκάλυψε πιο καθαρά το φρικαλέο πρόσωπο του ευρωαντλαντικού φασισμού. Οι σκηνές της φρίκης και της καταστροφής από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αναβίωσαν στη Γιουγκοσλαβία και ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο.

Χρησιμοποίησαν και πάλι βόμβες ουρανίου, δολοφονώντας πάνω από 5000 αμάχους. Το περιβάλλον, το έδαφος, το νερό, οι σοδειές μολύνθηκαν ανεπανόρθωτα. Σήμερα, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, οι ΗΠΑ διατηρούν πάνω από 300 πυρηνικές βόμβες στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη ΝΑΤΟική βάση στον Αραξο.

Η ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, θέλοντας να δώσει πιστοποιητικά ΝΑΤΟφροσύνης τηρεί σιγή ιχθύος για την ύπαρξη αυτών των βομβών και αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό, ενώ ετοιμάζεται πίσω από την πλάτη του κατά παράβαση του Συντάγματος και των Νόμων να υπογράψει με το ΝΑΤΟ νέα συμφωνία παραμονής των Βάσεων που υποθηκεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Τρισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται για παραγωγή συμβατικών και πυρηνικών όπλων, όπως και νέων χημικών, βακτηριολογικών και βιολογικών που απειλούν την ανθρωπότητα, με αφανισμό την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν στον κόσμο από την πείνα και τις αρρώστιες, ιδιαίτερα στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Οι πυρηνικές δοκιμές συνεχίζονται σε μια σειρά χώρες κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών".

Και αγωνιστές της ειρήνης στο ψήφισμα τους καταλήγουν:

"Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένο ότι οι κίνδυνοι απειλούν και τη χώρα μας, οι αντιιμπεριαλιστικοί και αντιπολεμικοί αγώνες των λαών και του δικού μας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Οι ιμπεριαλιστές συγκροτούν το δικό τους μέτωπο. Εμείς, ο λαός, οι λαοί των Βαλκανίων, της Ευρώπης, του κόσμου ας συγκροτήσουμε το δικό μας. Το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη.

54 χρόνια μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι η ΕΕΔΥΕ τιμά τα θύματα των βομβαρδισμών με τον αγώνα κατά της βαρβαρότητας της Νέας Τάξης.

Απ' αυτή τη φιλειρηνική συγκέντρωση καλούμε το λαό και τη νεολαία σε ένα αγωνιστικό προσκλητήριο για:

- Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

- Να αποκρουστούν τα ΝΑΤΟικά σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου.

- Να αποσυρθούν τώρα οι ελληνικές δυνάμεις από Αλβανία, Βοσνία, Σερβία.

- Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

- Να φύγουν τα πυρηνικά όπλα από τον Αραξο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουμε το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό μέτωπο(2001-08-04 00:00:00.0)
Να σταματήσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών(2000-08-10 00:00:00.0)
Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την ειρήνη(2000-08-02 00:00:00.0)
Τιμάμε τους νεκρούς του ιμπεριαλισμού - συνεχίζουμε τον αγώνα(1999-08-03 00:00:00.0)
Φραγμός στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων(1998-08-07 00:00:00.0)
Μήνυμα υπεράσπισης της ζωής(1997-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ