Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν αρκεί η αγανάκτηση

«Πρέπει να γίνει ένα βήμα, και ο ελληνικός λαός πρέπει να αποδείξει ότι δεν αγανακτεί μόνο, δε διαμαρτύρεται, δε σιχτιρίζει, αλλά τιμωρεί, με ουσιαστικό τρόπο», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στους εργαζόμενους. Αντλώντας συμπεράσματα από την εμπειρία του κλάδου, επισήμανε πως, αν και ο τουρισμός παρουσιάζει άνοδο, «δε σημαίνει ότι περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα φέρνουν μεγαλύτερους μισθούς και μεροκάματα». Μάλιστα, παρά την υψηλή κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι αντιμέτωποι με άθλιες εργασιακές σχέσεις («έξτρα», ατομικές συμβάσεις κτλ.).

«Δεν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, ο ανταγωνισμός είναι άγριος, ειδικά όταν υπάρχει μια εργατική νομοθεσία που επιβάλλει μαύρη εργασία» εξήγησε, στρέφοντας τον προβληματισμό στη στάση που επέδειξαν οι εκλεγμένοι σε δήμους και νομαρχίες με τη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, απέναντι στα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων. Παρά την αύξηση των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν αλλά συμφώνησαν με την επιβολή νέων φόρων. Η ίδια η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) ζήτησε εξουσιοδότηση για πρόσθετη φορολόγηση όταν, θα έπρεπε τουλάχιστον να διεκδικήσουν τα εκατομμύρια που χρωστά το κράτος στους δήμους. «Πήραν τους παιδικούς σταθμούς και έβαλαν τροφεία. Και πέφτει και η ποιότητα των υπηρεσιών...».

Ενώ καταγγέλλοντας και πάλι την υποκρισία των κομμάτων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο, σχολίασε: «Τη διαφθορά την ψάχνουν στην τιμή του μαϊντανού... Είναι ή δεν είναι διαφθορά το να αποφασίζουν 77 λεπτά του ευρώ τη μέρα αύξηση; Το να σου λένε ότι θα πάρεις 2% αύξηση; Είναι διαφθορείο το σύστημα που ζούμε και παράγει διαφθορά... Τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν είναι διαφθορά; Η ρουσφετολογία δεν είναι διαφθορά;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ