Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοτικός κατασταλτικός μηχανισμός στο Μαρούσι

Στο πνεύμα της έντασης της αστυνόμευσης και του αυταρχισμού που προωθεί η κυβέρνηση, φαίνεται ότι κινείται η δημοτική αστυνομία Αμαρουσίου. Υπάλληλοι αυτής της δημοτικής υπηρεσίας έφτασαν στο σημείο, την περασμένη Πέμπτη, να ζητήσουν από μέλη της ΚΝΕ να φύγουν από τον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου, όπου μοίραζαν χέρι με χέρι φυλλάδια με τα οποία καλούσαν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών,που έγινε την Παρασκευή. Ο λόγος που επικαλέστηκαν ήταν ότι... "προκαλούσαν ρύπανση του χώρου". Απείλησαν μάλιστα ότι θα επιβάλουν πρόστιμα!

Με ανακοίνωσή της η "Δημοτική Ενότητα Μαρουσίου" καταγγέλλει το απαράδεκτο αυτό γεγονός, επισημαίνοντας ότι οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας απείλησαν τα παιδιά της ΚΝΕ γιατί μοίραζαν έντυπα ενάντια στα ναρκωτικά, ανέχονται όμως τα "βαποράκια" και δεν κάνουν τίποτα για τους θορύβους, για την "κατάληψη" της πλατείας και τη μετατροπή της σε καφετερία.

"Φαίνεται ότι ο υπό συγκρότηση δημοτικός κατασταλτικός μηχανισμός ανέλαβε "πρωτοβουλίες" ελέγχου της πολιτικής ζωής της πόλης και απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αρπάζοντας τη σκυτάλη από τα ΜΑΤ και τις ειδικές δυνάμεις που λίγες μέρες πριν είχαν καταλάβει κυριολεκτικά το Μαρούσι. Πολύ γρήγορα αποδείχτηκε ότι τα "παιδαρέλια" της δημοτικής αστυνομίας ανέλαβαν δράση ή γιατί έχουν άνωθεν εντολές ή γιατί αισθάνονται σιγουριά και γι' αυτό αναλαμβάνουν και πρωτοβουλίες", σημειώνει η "Δημοτική Ενότητα". Τέλος, καλεί τους κατοίκους και όλους τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια υπογραμμίζοντας: "Η υπόθεση της δημοτικής αστυνομίας δεν είναι κάτι απλό. Χτίζεται κατασταλτικός μηχανισμός. Τον έχουν ανάγκη τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και θα προσπαθήσουν να τον χρησιμοποιήσουν αν δεν αντιδράσουμε τώρα".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ