Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Συμπαράταξη με το εκπαιδευτικό και εργατικό λαϊκό κίνημα

Με ψήφισμά του καταδικάζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό και ζητά αναβάθμιση της παιδείας και του εκπαιδευτικού

Την αλληλεγγύη των Ελλήνων ηθοποιών στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς εκφράζει με ψήφισμά του το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και δηλώνει ότι συμπαρίσταται ολόψυχα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς. "Θεωρώντας ότι η τέχνη συμπορεύεται με την παιδεία, οι Ελληνες ηθοποιοί απαιτούν από την πολιτεία να αναβαθμίσει το ρόλο του Ελληνα εκπαιδευτικού και του έργου του. Απαιτούν ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προς όφελος των μαθητών και της παιδείας και καταδικάζουν τους κυβερνητικούς αυτοσχεδιασμούς που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και αλλάζουν βίαια τον προσανατολισμό της παιδείας στην Ελλάδα", τονίζεται στο ψήφισμα.

"Οι Ελληνες ηθοποιοί επίσης, έχοντας μακρά παράδοση αγώνων για τη δημοκρατία και την προσωπική ελευθερία, καταδικάζουν την τεράστια πανελλαδική επιχείρηση καταστολής που επιχείρησε η κυβέρνηση", τονίζουν και καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση "των φασιστών του παρακράτους εναντίον των τριών αγωνιστών του εκπαιδευτικού κινήματος έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων".

Στη συνέχεια, το ΔΣ του Σωματείου δηλώνει ότι οι Ελληνες ηθοποιοί θα αντισταθούν στην επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει την πολιτική της με τη βία. "Θα συμπαραταχτούμε με το εκπαιδευτικό και εργατικό λαϊκό κίνημα, τονίζεται. Θα είμαστε εδώ για να λέμε όχι στον κυβερνητικό αυταρχισμό, για να καταδικάζουμε τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για να υμνούμε την ελευθερία και να αναδεικνύουμε τον πολιτισμό ως ύψιστη προτεραιότητα, γιατί πιστεύουμε ότι η τέχνη καλλιεργεί τον άνθρωπο και αντιστρατεύεται τη βαρβαρότητα", καταλήγει το ΔΣ του ΣΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ