Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
"Τελεσίγραφο" κινητοποιήσεων

"Τελεσίγραφο" κινητοποιήσεων για να ξεκινήσει επιτέλους το έργο του δευτεροβάθμιου βιολογικού καθαρισμού στην Ψυττάλεια, αλλά και ενάντια στη δημοτική αρχή του Κερατσινίου, που εξακολουθεί να "σφυρίζει" αδιάφορα, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της για "πιέσεις" προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, στέλνει με ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Κερατσινίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής.

Ο Σύλλογος, στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Γ. Χάσκα, υπογραμμίζει ότι"αν μέχρι την 1η Ιουλίου 1998 εγγράφως δε μας ενημερώσετε ΑΜΕΣΑ τι μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης θα κάνετε - όπως και είσαστε υποχρεωμένοι με εσάς στην πρώτη γραμμή - "τότε εμείς, μαζί με το λαό, πολύ σύντομα, με συνεχείς κινητοποιήσεις, θα στραφούμε σε εσάς. Θα μας βρείτε μπροστά σας".

Εξηγώντας τους λόγους που προκάλεσαν αυτή την επιστολή, ο Σύλλογος διαπιστώνει "ότι δεν έχετε σκοπό να κινητοποιηθείτε εσείς και να κινητοποιήσετε και το μηχανισμό που διαθέτετε, για να πιεστούν οι αρμόδιοι και το ΥΠΕΧΩΔΕ να δώσουν λύση στα προβλήματα που δημιουργεί στο λαό της πόλης" το ανολοκλήρωτο έργο επεξεργασίας λυμάτων στον Ακροκέραμο και την Ψυττάλεια.

"Δεσμευτήκατε και το 1997 και το 1998 στο λαό", συνεχίζει ο σύλλογος στην επιστολή του, "ότι αν δεν τηρήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λήψης άμεσων μέτρων για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι και αν δεν τηρηθεί αυτό από το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα κάνατε κινητοποίηση του λαού". "Και πάλι πλήρης αδιαφορία. Το ίδιο ακριβώς κάνατε και στις 25.6.1998 στην κοινή σύσκεψη των Δήμων Περάματος, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, του Συλλόγου μας και άλλων μαζικών φορέων".

Ο Σύλλογος προσθέτει πως "δεν πάει άλλο" με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί "με χιλιάδες τόνους αποβλήτων πάνω στην Ψυττάλεια (όπου και η Υγειονομική Υπηρεσία παραδέχτηκε ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του λαού), τις πολλές οσμές, τα έντομα κ.ά. σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες".

Να σημειωθεί ότι στην κοινή σύσκεψη των ενδιαφερόμενων δήμων στις 25/6 εγκρίθηκε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο ζητάνε: Να γίνει άμεσα ο δευτεροβάθμιος βιολογικός καθαρισμός, να χρηματοδοτήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του έργου, να μεταφέρεται η συσσωρευμένη λάσπη στην Ψυττάλεια, να ψεκάζεται ο χώρος και να δεντροφυτευτεί η Ψυττάλεια.

Τέλος, αποφασίστηκε η κατάθεση αυτών των θέσεων στο ΥΠΕΧΩΔΕ την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι. Θα έχει προηγηθεί συνάντηση δημάρχων και φορέων με τον υπουργό και επαναλαμβανόμενες κάθε 15 μέρες κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί ικανοποιητική λύση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ