Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ
Προς... στήριξη "ανταρτών" του ΠΑΣΟΚ

Με "ρυθμούς χελώνας" συνεχίζουν να ανακοινώνονται από το ΔΗΚΚΙ και την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το κόμμα αυτό. Οπως έχει "ξεκαθαρίσει" και επανέλαβε και σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρός του Δ. Τσοβόλας, τα βασικά κριτήρια για τη στήριξη υποψηφιοτήτων είναι "να μην είναι κομματικοί υποψήφιοι" και να "διαφοροποιούνται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ". Ταυτόχρονα εξακολουθεί ο κ. Τσοβόλας, να επιρρίπτει ευθύνες στο ΚΚΕ για τη ρητή άρνησή του να δεχτεί το θολό και ασαφές "αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο" που πρότεινε, και συμπεριλάμβανε... και τον ΣΥΝ που συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα χθες ανακοινώθηκε όπως αναμενόταν η στήριξη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, του πρόσφατα αποχωρήσαντα από το ΠΑΣΟΚ, Λ. Κωνσταντινίδη, καθώς και στήριξη δύο δημάρχων εκλεγμένων από το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, που όμως θέτουν υποψηφιότητα ως "αντάρτες". Πρόκειται για τον νυν δήμαρχο Καλλιθέας, Γ. Κυριόπουλο και την επίσης νυν δήμαρχο Δάφνης, Φ. Σακελλαρίδου.

Αναφορικά με τον πρώτο δήμο της χώρας, την υποψηφιότητα στην Αθήνα, ο Δ. Τσοβόλας κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά του, αλλά εκφράζει θετικές εκτιμήσεις για τον Δ. Μπέη, πρόσφατα διαγραφέντα από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα ανακοινώθηκαν και τα ονόματα που στηρίζει σε δήμους των Αττικής, Κρήτης, Θεσσαλίας, Αιτωλοακαρνανίας και νομαρχιών Τρικάλων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ