Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μην επιτρέψετε το ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε χτες το πρωί το εργοστάσιο της πολεμικής βιομηχανίας ΕΒΟ, στο Αίγιο, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργοστασίου και του Σωματείου Εργαζομένων και μίλησε στους εργαζόμενους, ενώ είχε συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγίου με τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και εκπροσώπους μαζικών φορέων της πόλης

Περιοδεία στο Νομό Αχαϊας πραγματοποίησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν οι: Μήτσος Αρβανιτάκης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Μάκης Κοψίδης,μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Βασίλης Καλαματιανός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Κ. Μπάτσικας,γραμματέας Περιοχής Δ. Πελοποννήσου, και αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της, Ν. Καραθανασόπουλο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, νωρίς το πρωί, επισκέφθηκε το Αίγιο και πραγματοποίησε περιοδεία στο εργοστάσιο της πολεμικής βιομηχανίας ΕΒΟ, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργοστασίου και του Σωματείου Εργαζομένων και μίλησε στους εργαζόμενους. Επίσης, είχε συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγίου με τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και εκπροσώπους μαζικών φορέων της πόλης, οι οποίοι και ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για τα προβλήματα της πόλης και της περιοχής. Το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε, στην Πάτρα, συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών, αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις και στις θέσεις του Κόμματος. Τέλος, αργά το βράδυ, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, την οποία οργάνωσε η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ.

Η προοπτική της ανεργίας χτυπά την πόρτα της ΕΒΟ

Κατά την περιοδεία της στο εργοστάσιο της ΕΒΟ, στο Αίγιο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και, βεβαίως, για τα ακόμα σοβαρότερα προβλήματα των εργαζομένων που απασχολούνται εκεί. Πιο συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε η ανησυχία των εργαζομένων, που βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο, μπροστά στην προοπτική της ανεργίας. Το εργοστάσιο, που σήμερα απασχολεί περί τους 700 εργαζόμενους και εποχικά 100 ακόμα άτομα, όπως ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Κόμματος η διοίκησή του, αν και έχει σήμερα παραγγελίες για το στρατό, δεν είναι γνωστό μετά το 2000 τι επιφυλάσσεται. Γιατί επιχειρησιακό σχέδιο δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ αντιμετωπίζεται και μια διαδικασία απαξίωσης του ίδιου του εργοστασίου, καθώς η κυβέρνηση προωθεί τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, υποκαθιστώντας την ντόπια παραγωγή εξοπλισμού για τον ελληνικό στρατό με εισαγόμενα, εν πολλοίς, προϊόντα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τους φόβους τους πως η κυβέρνηση σκόπιμα καθυστερεί να παρουσιάσει το επιχειρησιακό σχέδιο και δε δίνει καινούριες παραγγελίες, ενώ το πρόγραμμα παραγωγής του αντιαεροπορικού "Αρτεμις", σκόπιμα. αποσύρθηκε από την παραγωγή... Ζήτησαν από το ΚΚΕ να πιέσει ώστε η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη συρρίκνωση της βιομηχανίας.

Μιλώντας, αμέσως μετά στους εργαζόμενους, η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε πως η κυβέρνηση μεθοδεύει τη συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας - και μέσω των συγχωνεύσεων - την ώρα που χρειάζεται, αντίθετα, η ανάπτυξή της για την κάλυψη της χώρας με αμυντικό εξοπλισμό, με περισσότερες παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της άμυνας. Μάλιστα, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η κυβέρνηση παραδίδει στις πολυεθνικές και άλλους στρατηγικούς τομείς της χώρας, όπως η ενέργεια, ο ΟΤΕ, λιμάνια και αεροδρόμια, που επίσης σχετίζονται με την άμυνα της χώρας. Τέλος, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους με τη χαρακτηριστική φράση "γρηγορείτε", τους κάλεσε, με τον αγώνα τους, να μην επιτρέψουν τη συρρίκνωση και το ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας.

Αίγιο: Εξαγγελίες και μετά... τίποτε

Στο... λυόμενο δημαρχείο Αιγίου (λόγω του καταστρεπτικού σεισμού), ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, αφού ευχαρίστησαν την Αλ. Παπαρήγα για το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τα προβλήματα της πόλης και της περιοχής, επισημαίνοντας τον αναντικατάστατο ρόλο του Κόμματος, ανέφεραν ότι μετά τα τρία χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό, όλες οι υποσχέσεις έμειναν εξαγγελίες. Τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε με την υποδομή, λόγω της λειψής χρηματοδότησης, ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν άστεγοι και μένουν σε απαράδεκτα κοντέινερ, ειπώθηκε. Ταυτόχρονα, η ανεργία μαστίζει την πόλη. Εκτός των άλλων, καταγγέλθηκε και η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση του αγροτικού εισοδήματος λόγω υποβάθμισης της αγροτικής περιοχής, των μειωμένων τιμών στα προϊόντα, σε συνδυασμό με την ακρίβεια των αγροτικών εφοδίων. Ενώ, αναφέρθηκε, τώρα, με το τελευταίο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την "Τράπεζα Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων", έρχεται να αρπάξει την αγροτική γη με χαμηλές τιμές για να την παραδώσει σε μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις, ξεκληρίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ