Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηθικός αυτουργός...

Ο Γ. Ρωμαίος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, που συνέβαλαν στην αποκάλυψη της "διαπλοκής και συνεργασίας κράτους και παρακράτους" στη δολοφονία Λαμπράκη, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, ως "ηθικό αυτουργό του εγκλήματος" την τότε κυβέρνηση Καραμανλή.

Στις μέρες μας, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και με τον Γ. Ρωμαίο υπουργό Δημόσιας Τάξης, πλέον, ξαναβλέπουμε συμμορίες δολοφόνων, τύπου "Καρφίτσα", να επιτίθενται εναντίον αγωνιζόμενων πολιτών, συμπληρώνοντας το βάρβαρο έργο καταστολής των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Χωρίς να έχει αποδειχτεί άμεση σχέση και συναυτουργία παρακρατικών και κρατικών μηχανισμών και υπηρεσιών - δεν αποκλείεται, βεβαίως, μια δημοσιογραφική, αλλά - γιατί όχι - και εισαγγελική έρευνα, να φέρει όλους προ εκπλήξεων - είναι αυταπόδεικτο ότι "ηθικός αυτουργός" των παρακρατικών επιθέσεων είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ειδικές και βαριές ευθύνες αναλογούν στον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ακόμη και αν υποθέσουμε πως η παρακρατική δράση γίνεται εν αγνοία του - πάντως, η δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων έγινε "κάτω από τη μύτη" των "ανδρών" των ΜΑΤ - ο Γ. Ρωμαίος, τουλάχιστον, δε δικαιούνται να εμφανίζεται ως ανεύθυνος και, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, να προβαίνει σε απαράδεκτες δηλώσεις, του τύπου ότι πρόκειται απλώς για διαμάχη ανάμεσα σε "ακροκινούμενες ομάδες". Ας αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες του κι ας πράξει αναλόγως...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ