Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΛΙΓΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΑΠΑΙΤΗΣΗ
η ένταση της πάλης

Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα 5 - 8 μ.μ. στην "Ολυμπιακή", σε όλες τις ΔΕΚΟ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα

Με τρίωρη στάση εργασίας σήμερα 5 έως 8 το απόγευμα στην "Ολυμπιακή", σε όλες τις ΔΕΚΟ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και με συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα, κλιμακώνεται η αντίδραση στο φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τον Εθνικό Αερομεταφορέα, το οποίο αποτελεί τον "πιλότο" για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, συνολικά, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σήμερα, εξάλλου, σε σύσκεψη ομοσπονδιών στη ΓΣΕΕ, μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη.

Η κυβέρνηση, εμμένοντας με χαρακτηριστική ωμότητα στις σαρωτικές επιλογές της, αλλά επιχειρώντας έναν εκτονωτικό ελιγμό, προχώρησε χτες σε αλλαγή της διαδικασίας ψήφισης του εκτρωματικού νομοσχεδίου για την ΟΑ, θέτοντας, ταυτόχρονα, θέμα "κομματικής πειθαρχίας" στους κυβερνητικούς βουλευτές. Τον ψευτοελιγμό έσπευσαν να εκμεταλλευτούν κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην ΟΣΠΑ, ο πρόεδρος της οποίας, αυθαίρετα και χωρίς καν να συνεδριάσει η διοίκηση, αποφάσισε και διέταξε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας στην ΟΑ! Αυτό, παρά και ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, που εκφράστηκαν και χτες με τη μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, οι, μονίμως ...διαφωνούντες και μονίμως συναινούντες τελικά, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο ένας μετά τον άλλο, σπεύδουν να καλυφθούν πίσω από την "κομματική πειθαρχία", για να δικαιολογήσουν προκαταβολικά τη θετική τους ψήφο στο τερατούργημα.


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ