Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζουν και προειδοποιούν

Θύελλα αντιδράσεων στο συνδικαλιστικό χώρο έχουν προκαλέσει οι αντεργατικές προκλήσεις της κυβέρνησης, η οποία με ωμή νομοθετική παρέμβαση επιδιώκει την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην "Ολυμπιακή", κάνοντας "πρόβα τζενεράλε" και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ και το σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας προανάγγειλε κατάργηση της θεμελιώδους κατάκτησης του 8ωρου.

Την ανακοίνωση της κυβέρνησης για νομοθετική κατάργηση του 8ωρου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και καλεί σε "αντίδραση τώρα". Καταλήγει σημειώνοντας ότι πριν 112 χρόνια πρωτοπόροι αγωνιστές έλεγαν πως "το 8ωρο μετατρέπει την εργατική τάξη από ζώα σε ανθρώπους". Να είναι σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν για να συνεχίσουν να είναι άνθρωποι.

Την απροκάλυπτη αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο 8ωρο, στις συλλογικές συμβάσεις και το σύνολο των εργασιακών σχέσεων, αλλά και το καθεστώς τρόμου και το ξεθεμελίωμα των εργασιακών δικαιωμάτων που επιχειρεί στην "Ολυμπιακή", καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Να αποσύρει το νομοσχέδιο της ντροπής για την "Ολυμπιακή", με το οποίο καταργούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα, καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας.

"Πιλότο" για τη συνολική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον ευρύτερο και γενικά στο δημόσιο τομέα, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ τα όσα αντεργατικά μέτρα προωθεί η κυβέρνηση στην "Ολυμπιακή".

Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΟΑ εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο. Επίσης, καλεί όλα τα σωματεία των ΔΕΚΟ και Οργανισμών στο νομό σε σύσκεψη, αύριο Παρασκευή, στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο, για συντονισμό των μορφών αντίδρασης.

Με ψήφισμά τους, οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στην ετήσια συνέλευση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου καταδικάζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και δηλώνουν ότι θα παλέψουν με όλους τους εργαζόμενους για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων και ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα.

Την αντίθεσή του στην κυβερνητική επίθεση κατά των εργασιακών σχέσεων και το προωθούμενο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, με "πιλότο" την "Ολυμπιακή", εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και καλεί σε συντονισμό δράσης όλων των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της "Ολυμπιακής", εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου και καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης, που προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα και το ξεπούλημα της ΟΑ στη "Λουφτχάνσα".

Με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΚΕΡΑΝΗΣ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης για κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το 8ωρο κ.ά. και απαιτούν διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΚΟ.

Τη θατσερικού τύπου ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και το προωθούμενο ξεπούλημα της "Ολυμπιακής", καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ενέργειας ΔΕΗ Κοζάνης - Πτολεμαϊδας - Φλώρινας "Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ".

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της "Ολυμπιακής", που βρίσκονται σήμερα στο "μάτι του κυκλώνα" της αδυσώπητης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού και ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΟΑ. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου Αττικής ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την "Ολυμπιακή".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ