Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
"Οχι" στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης

Συστάθηκε πανδημοτική επιτροπή μαζικών φορέων ενάντια στα σχέδια για οικοπεδοποίηση του αεροδρομίου και για την προστασία της παραλίας

Ενα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου πάλης για τη διάσωση του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας από τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης έγινε χτες με πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού.

Αποφασισμένοι να εντατικοποιήσουν τον αγώνα τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, μαζικοί φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, κάτοικοι της περιοχής, η "Πανδημοτική Επιτροπή Αγώνα για το αεροδρόμιο και την παραλία Ελληνικού" - που συστάθηκε πριν από λίγες μέρες - συγκεντρώθηκαν χτες για πρώτη φορά στο δημαρχείο του Ελληνικού, προκειμένου να χαράξουν από κοινού το δρόμο του αγώνα για τη σωτηρία της πόλης τους.

Ο δήμαρχος Ελληνικού Κ. Κορτζίδης κάλεσε χτες όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να αγωνιστούν για να ανατρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια και να σώσουν το χώρο του αεροδρομίου και την παραλία.

Ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας Ελληνικού" και υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης, κάλεσε τους μαζικούς φορείς να συμφωνήσουν σε ένα γενικό πλαίσιο, να πουν "όχι" στην τσιμεντοποίηση και στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση των χώρων αυτών από το μεγάλο κεφάλαιο. "Οι χώροι αυτοί τόνισε, πρέπει να αξιοποιηθούν ως χώροι πράσινου και αναψυχής από φορέα δημόσιο και με τον έλεγχο του λαού της Αθήνας. Τόνισε ακόμα ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τους κατοίκους του Ελληνικού αλλά όλους τους Αθηναίους. Οι εκτάσεις αυτές, συνέχισε, που η κυβέρνηση προγραμματίζει να τις βγάλει "στο σφυρί", μπορούν να δώσουν ανάσα ζωής στην πρωτεύουσα αν αξιοποιηθούν σωστά".

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκε ευρύς διάλογος γύρω από το μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, τις μορφές δράσης που πρέπει να αναπτύξουν αλλά και τις προτάσεις που θα διαμορφώσουν. Στη χτεσινή πρώτη συνάντηση της "Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα για το αεροδρόμιο και την παραλία Ελληνικού",των φορέων, η οποία ουσιαστικά σηματοδότησε την έναρξη της έμπρακτης λαϊκής αντίστασης απέναντι σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των χώρων αυτών, πήραν μέρος εκπρόσωποι των μαζικών φορέων: "Ομιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας", "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", "Σύλλογος Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελληνικού - Αργυρούπολης - Αλίμου", Ενωση Γονέων Ελληνικού, Ποντιακός Σύλλογος Σουρμένων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου δημοτικού και 4ου δημοτικού, 1ου Γυμνασίου, Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ελληνικού, Σύλλογος Γυναικών Ελληνικού, Αθλητικός Σύλλογος Ελληνικού, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνικού, Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού, 2ο Γυμνάσιο Παλιννοστούντων Ελληνικού και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ