Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Θέλουμε το δήμο πλάι μας

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα των απόμαχων της δουλιάς, αλλά όχι και της ζωής

"Κανείς δε φανταζόταν πώς τα περήφανα γηρατειά θα αντιμετώπιζαν μια τέτοια αυταρχική και απάνθρωπη πολιτική από την υποτιθέμενη "σοσιαλιστική" και σήμερα "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση. Κανείς δε φανταζόταν πως θα τα ποδοπατούσαν με γκλοπς".

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην Ελένη Παπαδοπούλου,επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" (ΔΑΣ) του Κερατσινίου,σε εκδήλωση που οργάνωσε σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Σωματείων, στο Πνευματικό Κέντρο Κερατσινίου.

Σε μια αίθουσα γεμάτη από κόσμο, οι απόμαχοι της δουλιάς, αλλά όχι της ζωής μίλησαν για μια άλλη Δημοτική Αρχή που στόχο θα έχει να βρίσκεται δίπλα στους συνταξιούχους και τα προβλήματά τους.

"Τα περήφανα γηρατειά δε λύγισαν ποτέ και δε θα λυγίσουν ούτε και τώρα. Μαζί θα δώσουμε και αυτή τη μάχη. Με μια Δημοτική Αρχή που θα είναι μπροστά και πλάι στους δικούς σας αγώνες και στους αγώνες των εργαζομένων", κατέληξε η Ελένη Παπαδοπούλου.

Ο γραμματέας των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά Γιώργος Βαγγελάκος τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση ανέκαθεν προσπαθούσε να περάσει την αντιλαϊκή και αντισυνταξιουχική πολιτική της μέσα από τους δήμους. "Για αυτό το λόγο, τόνισε, και χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή που θα μπορεί να συστρατευθεί με τους κατοίκους της". Και επισήμανε: "Η στάση της Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι μαζί και δίπλα στους συνταξιούχους, να επεμβαίνει και να δίνει λύσεις στη μακροχρόνια ταλαιπωρία μας".

"Η τοπική Δημοτική και Νομαρχιακή Αρχή πρέπει να ασκεί κοινωνική πολιτική για τους συνταξιούχους, εφόσον η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυταρχική, ανάλγητη και αντιλαϊκή γι' αυτούς", είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Αγγελος Αναστασίου.Ταυτόχρονα τόνισε ότι πάνω από το 85% των Συνταξιούχων παίρνει μισθό από 60.000 μέχρι 120.000 δραχμές, ενώ μόλις ένα 5% παίρνει μισθό πάνω των 200.000 δραχμών.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους συνταξιούχους, όπου και εξέθεσαν τις απόψεις τους για τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ