Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι γονείς ζητούν προσλήψεις στο ΙΒΣΑ

Τα τελευταία τρία χρόνια η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (ΙΒΣΑ), οι οποίοι δεν παρέχουν την αγωγή και εκπαίδευση που θα 'πρεπε. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών ΙΒΣΑ Καλλιθέας απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας και ζητεί να γίνουν προσλήψεις στους σταθμούς. Μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, ζητεί να λαμβάνονται προσωρινά μέτρα κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, όπως όταν απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκπαιδευτικό προσωπικό, έχει βλάβη το σχολικό λεωφορείο ή αρρωσταίνει ο οδηγός του.

Οταν απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκπαιδευτικό προσωπικό με χρόνια ασθένεια, ο Σύλλογος ζητεί να υπάρξει το νομικό καθεστώς ούτως ώστε να αντικαθίσταται προσωρινά με εκπαιδευτικό προσωπικό αντίστοιχων πανεπιστημιακών σχολών, όπως γίνεται στα σχολεία του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, αναφέρει ότι όταν έχει βλάβη το σχολικό ή αρρωσταίνει ο οδηγός, τα δρομολόγια δε γίνονται. Και τότε, όμως, οι γονείς πληρώνουν για τη χρήση του σχολικού. Ο Σύλλογος προτείνει να υπάρξει το νομικό καθεστώς ούτως ώστε να μπορεί ο ΙΒΣΑ να μισθώνει από τουριστικό γραφείο ένα πουλμανάκι με οδηγό- με έξοδα του ΙΒΣΑ - για να γίνονται τα δρομολόγια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ