Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά

Συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Παιδείας των σπουδαστών ιδιωτικών σχολών χτες. Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι σπουδαστές ΤΕΙ σε Αθήνα, Χαλκίδα και Αρτα

Την απόφασή τους να αγωνιστούν για αναβάθμιση των σπουδών, κατάργηση του θεσμού των ΙΕΚ και των ιδιωτικών σχολών, διεύρυνση και κατοχύρωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης διαδήλωσαν χτες το πρωί σπουδαστές ιδιωτικών σχολών. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

"Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται", "Η λύση δεν είναι στο να 'ναι ιδιωτικές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σχολές", "Σχολάρχες, υπουργοί ακούστε το καλά, μόρφωση, ειδίκευση για όλους μας δουλιά", ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι σπουδαστές.

Οι σπουδαστές ιδιωτικών σχολών απαιτούν, επίσης, πάγωμα των διδάκτρων και κρατικό έλεγχο των σχολαρχών, ώστε να περιέχονται όλες οι υπηρεσίες στα δίδακτρα, αναβολές στράτευσης μέχρι και τις εξετάσεις πιστοποίησης, προγράμματα σπουδών σύγχρονα και αναβαθμισμένα με τεχνολογική υποδομή και κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, εξετάσεις πιστοποίησης αδιάβλητες με ευθύνη του κράτους, κατάργηση των γραφείων "ευρέσεως εργασίας".

Μετά το τέλος της κινητοποίησης ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν στις πρώτες εκλογές του συλλόγου, που θα γίνουν από τις 23 έως και τις 30 Μάρτη.

Σπουδαστές - Φοιτητές

Σήμερα οι σπουδαστές των ΤΕΙ και οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση έχουν πάρει οι γενικές συνελεύσεις των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, η τμηματική συνέλευση Η/Υ Συστημάτων ΣΤΕΦ Πειραιά, το ΔΣ Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Αθήνας και το ΔΣ Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι σπουδαστές των ΤΕΙ Χαλκίδας και Αρτας.Συγκεκριμένα, με απόφαση των γενικών συνελεύσεων των σχολών Διοίκησης - Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολόγων Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Χαλκίδας οι σπουδαστές θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στη Νομαρχία και στο σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ. Τέλος, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΣΤΕΓ ΤΕΙ Αρτας,μετά από κάλεσμα του τμήματος Ανθοκομίας, αποφάσισε σήμερα στις 11 πμ να πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ