Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Οι πιέσεις έπιασαν τόπο

Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και οι συναλλαγές τελικά έπιασαν τόπο και μία βδομάδα μετά από την καταψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Κερατσινίου, το Δημοτικό Συμβούλιο επανήλθε στο θέμα και οριακά η διοίκηση του δήμου κατάφερε να εγκριθεί ένας προϋπολογισμός πλαστός, αντιλαϊκός, φορομπηχτικός και ψευδεπίγραφος, όπως τον είχε χαρακτηρίσει η επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Ελένη Παπαδοπούλου στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Φυσικά δεν έλειψε ούτε στην προχτεσινή συνεδρίαση η κινητοποίηση "ανησυχούντων" για την τύχη του δήμου πολιτών, που κατά σύμπτωση είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ασκούσαν καθ' όλη τη συνεδρίαση ψυχολογική πίεση σε δημοτικούς συμβούλους που είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό της πλειοψηφίας και αφού στην πορεία διαφοροποιήθηκαν, στην προηγούμενη συνεδρίαση καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. Τελικά μόνο ένας από τους τέσσερις "μεταπείστηκε" και σε συνδυασμό με την απουσία ενός άλλου για λόγους υγείας, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 16 ψήφους "υπέρ" και 14 "κατά". Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός είχε καταψηφιστεί με 16 "κατά" και 15 "υπέρ".

Η Ελένη Παπαδοπούλου επισήμανε ότι οι τροποποιήσεις που έκανε ο δήμαρχος Γ. Χάσκας στον προϋπολογισμό είναι στάχτη στα μάτια, αφού όχι μόνο δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία και την πολιτική που υλοποιεί, αλλά κινούνται και σε αρνητική κατεύθυνση, μειώνοντας κονδύλια της κοινωνικής μέριμνας και των παροχών στους δημότες. "Εμμένουμε στην καταψήφιση του προϋπολογισμού", τόνισε, ενώ σχολιάζοντας την αλλαγή της άποψης ενός δημοτικού συμβούλου που με την ψήφο του υπερψηφίστηκε το θέμα, σημείωσε ότι οι αιτιάσεις που επικαλείται δεν ευσταθούν, αλλά ο καθένας μπορεί να συμπεριφέρεται όπως θέλει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ