Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Συμπαράσταση στο λαό της Κολομβίας

Διαμαρτυρία και καταγγελία της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέχιση των διώξεων, των δολοφονιών και της τρομοκρατίας σε βάρος του ΚΚ Κολομβίας και της Πατριωτικής Ενωσης Κολομβίας

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κολομβίας, την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Κολομβίας, η οποία έχει ως εξής:

"Με μεγάλη ανησυχία το Κόμμα μας, οι προοδευτικοί άνθρωποι και γενικότερα οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, πληροφορούμαστε για τη συνέχιση και την ένταση των πολιτικών διώξεων, της βίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας. Για την εγκληματική δράση των παρακρατικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων που δρουν ελεύθερες και στόχο έχουν τη συστηματική εξόντωση στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας, της Πατριωτικής Ενωσης και άλλων αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων.

Η σημερινή μας διαμαρτυρία έρχεται ως συνέχεια των καταγγελιών μας για τις απαράδεκτες συνθήκες που ισχύουν στη χώρα σας και ανάγκασαν τον κομμουνιστή γερουσιαστή Ερνάν Μότα Μότα και άλλα στελέχη του ΚΚ Κολομβίας και της Πατριωτικής Ενωσης να εγκαταλείψουν τη χώρα για να σώσουν τη ζωή τους.

Σήμερα σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι ζωές του Γενικού Γραμματέα του ΚΚ Κολομβίας, Χάιμε Καϊσέδο, του Οργανωτικού Γραμματέα του Κόμματος, Χάιρο Ραμίρεζ και πολλών άλλων στελεχών του ΚΚ Κολομβίας που βρίσκονται στο στόχαστρο παραστρατιωτικών τρομοκρατικών οργανώσεων. Μέχρι σήμερα πάνω από 3.500 μέλη του ΚΚ Κολομβίας έχουν δολοφονηθεί, ενώ εκατοντάδες άλλα βρίσκονται στη φυλακή, παρακολουθούνται ή αντιμετωπίζουν δικαστικές διώξεις.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το καθεστώς διώξεων, τρομοκρατίας, δολοφονιών και απειλών κατά της ζωής στελεχών, μελών και οπαδών του ΚΚ Κολομβίας και της Πατριωτικής Ενωσης, που υπάρχει στη χώρα σας.

Καταγγέλλει στη διεθνή προοδευτική κοινή γνώμη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και ζητά να διαλυθούν άμεσα οι παραστρατιωτικές οργανώσεις και να διωχτούν οι υπεύθυνοι, να σταματήσει κάθε καταδίωξη των κομμουνιστών και των αριστερών και να αποκατασταθούν πλήρως οι συνθήκες ελεύθερης δράσης και πολιτικής αντιπαράθεσης των προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΚΚ Κολομβίας και της Πατριωτικής Ενωσης".

Το ΚΚ Κολομβίας και η Πατριωτική Ενωση Κολομβίας περνούν δύσκολες ώρες. Αντιμετωπίζουν διώξεις, δολοφονίες, φυλακίσεις από το κολομβιανό κράτος και από παρακρατικές οργανώσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα εργατικά συνδικάτα, τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο ΚΚ Κολομβίας και στην Πατριωτική Ενωση και να διαμαρτυρηθούν για τις διώξεις, την τρομοκρατία και τις δολοφονίες πολιτών, στα παρακάτω fax: Για συμπαράσταση και αλληλεγγύη:

- Στο ΚΚ Κολομβίας: 0057 - 1 - 2854157 και 0057 - 1 - 2453019

- Στον Alirio Rodriguez (αντιπροσώπευση του ΚΚ Κολομβίας στην Ευρώπη): 0041 - 22 - 7388481.

Για διαμαρτυρία - καταγγελία:

- Presidencia de la Republica: esamper

  • presidencia. gov. co

- Consejeria Presidencial de Derechos Humanos: fax 0057 - 1 - 2845275

- Defensoria del Pueblo: fax 0057 - 1 - 2358211

- Στην Πρεσβεία της Κολομβίας στην Ελλάδα: διεύθυνση, Βρασίδα 3, ΤΚ 11528, Fax: 7246270.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ