Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Κώστας Γεωργακόπουλος, δήλωσε στο "Ρ":
"Η ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου, να προσφύγει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, απαιτώντας να επιβληθεί πρόστιμο στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης", με τον ισχυρισμό ότι, τάχα, γίνεται συκοφαντική δυσφήμιση, θεωρώ ότι είναι ενέργεια καθαρά αντιδημοκρατική, με στόχο τη φίμωση του Τύπου και της διαφορετικής άποψης.
Αν όσα γράφονται, κύριε Πάγκαλε, στο "Ριζοσπάστη" στα επίμαχα "Διακριτικά" με στόχο την κριτική, δεν αποτελούν την αλήθεια, έχετε το δικαίωμα να τα αντικρούσετε, αντιπαραθέτοντας τη σωστή δική σας άποψη και ο λαός θα αποδώσει το δίκαιο.
Η πολιτική θέλει θάρρος και λεβεντιά. Θέλει αντοχή στην κριτική και διαφάνεια στις πράξεις.
Σήμερα, που η πατρίδα μας δοκιμάζεται, χρειάζεται ενότητα, όχι μόνο στη βάση, αλλά και στην κορυφή. Χρειάζονται όλες οι φωνές.
Ολοι αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε για τα συμφέροντα της χώρας μας, δεν είναι προνόμιο κανενός.
Εξοντωτικές οικονομικές διεκδικήσεις σε βάρος του Τύπου έχουν άλλους στόχους και πάνω απ' όλα δεν υπηρετούν την ενημέρωση του πολίτη".