Πέμπτη 22 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Με αγώνες απαντάμε στην πρόκληση
  • ΟΛΟΙ σήμερα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει το φιλειρηνικό κίνημα πανελλαδικά ενάντια στην εξάρτηση, την υποταγή και τις δηλώσεις Μπερνς
  • Ο λαός δε σιωπά και δε συναινεί, όπως κάνουν η κυβέρνηση και οι θιασώτες του ΝΑΤΟ, αντιστέκεται στη νέα τάξη

Μήνυμα αντίστασης και πάλης στέλνει σήμερα το μαχόμενο κίνημα ειρήνης, καταδικάζοντας τις απαράδεκτες και κυνικές δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ν. Μπερνς,που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και παραποιεί την ιστορία, εκθειάζοντας το ρόλο που έπαιξε η χώρα του την περίοδο του Δόγματος Τρούμαν και σχεδίου Μάρσαλ, που στοίχισε αίμα και θυσίες στο λαό μας. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για άλλη μια φορά ενημερώνει και καλεί το λαό και τη νεολαία να διαμαρτυρηθεί έντονα και να παλέψει ενάντια στην υποτέλεια, την εξάρτηση και το ραγιαδισμό στους ιμπεριαλιστές.

Στις συνοικίες της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα η ΕΕΔΥΕ σηκώνει τη φωνή της και απαντά στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τον Μπερνς: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ, Ο ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕ ΣΙΩΠΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Με την προκήρυξη στο χέρι κοντά στο λαό

Οι αγωνιστές της Ειρήνης, με την προκήρυξη της ΕΕΔΥΕ στο χέρι, θα επιδιώξουν να φτάσουν σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, με απαίτηση όχι μόνο να τους ενημερώσουν, αλλά και να αρχίζουν και αυτοί να "βάζουν πλάτη" στον κοινό αγώνα όλων των καλοπροαίρετων ανθρώπων, για την ανατροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, που θέλουν τους λαούς θύματα και τις κυβερνήσεις πειθήνια εκτελεστικά τους όργανα.

Στην προκήρυξη - κάλεσμα που θα μοιραστεί στις γειτονιές, ανάμεσα στα άλλα τονίζονται τα εξής:

"Εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Οι προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή κ. Μπερνς, με τις οποίες αμφισβητεί ανοιχτά και κυνικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αποκαλύπτουν πως πίσω από την ένταση στο Αιγαίο βρίσκονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Δείχνουν πια και στον πιο δύσπιστο άνθρωπο πως αυτοί οι ίδιοι υποκινούν τις τουρκικές προκλήσεις, μη αναγνωρίζοντας το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου σε 10 μίλια, αλλά σε 6, το διεθνές δικαίωμα των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 12 μίλια, θεωρώντας το Αιγαίο "γκρίζα περιοχή".

Η αναφορά δε του Αμερικανού πρεσβευτή στην ιστορία της Ελλάδας για το σχέδιο Μάρσαλ και το δόγμα Τρούμαν, τα "μαθήματα ιστορίας" που προσπάθησε να δώσει, προσβάλλοντας τους αγώνες του λαού μας για την ανεξαρτησία και την ειρήνη, ξαναφέρνουν στη μνήμη τις μαύρες στιγμές της αμερικανο-δουλείας στη χώρα μας. Ζωντανεύουν και πάλι τις τραγικές εικόνες καταστροφής της χώρας και της υποδούλωσής της στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Αυτές οι δηλώσεις αποτελούν προειδοποίηση για το πώς σκοπεύουν να λύσουν τα προβλήματα της περιοχής οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Με τη δοκιμασμένη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε. Με τις εντάσεις, τις επεμβάσεις, τους πολέμους.

Μπροστά σ' αυτή την πρόκληση και προσβολή, μπροστά στους επερχόμενους κινδύνους για τη χώρα μας και την ειρήνη, καλούμε το λαό και τη νεολαία να δώσει περήφανη απάντηση".

Σήμερα Πέμπτη 22 Γενάρη διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου στις 6.30 μμ με αφετηρία την πλατεία Κύπρου στα Α. Ιλίσια.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ στις 5.00 μμ από τα γραφεία της επιτροπής, πλατεία Ατταλείας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Βύρωνα στις 6.30 μμ από τα γραφεία της επιτροπής (Κωνσταντιλιέρη 3, Αγ. Τριάδα).
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Αχαρνών, Κυψέλης, Πατησίων στις 5.30 μμ από την πλατεία Αμερικής.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης στις 7.00 μμ από τον ΟΤΕ Ν. Σμύρνης στην κεντρική πλατεία, οδός Ομήρου.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού και Αγ. Παρασκευής στις 5.00 μμ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Χολαργό.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου στις 4.30 μμ από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και Αλίμου ως την πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου - Μπραχαμίου στις 6.30 μμ στο Νέο Τέρμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καματερού στις 5.30 μμ από τα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Λεωφ. Καματερού).
  • H Επιτροπή Ειρήνης Αιγάλεω στις 6.00 μμ από την πλατεία Ελευθερίας (Ιερά Οδός και Θηβών).
  • H Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης στις 6.00 μμ στο Αγαλμα Ειρήνης (Νησάκι).
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Ν. Ιωνίας και Ν. Ηρακλείου στις 5.30 μμ από τον πεζόδρομο Μ. Ασίας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Πειραιά καλεί στις 6.00 μμ στην Πλατεία Κοραή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις ωμές παρεμβάσεις των σύγχρονων Πιουριφόι στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς διοργανώνει στις 5.00 μμ πικετοφορία από την πλατεία Κουμπάκη Νεάπολης στους κεντρικούς δρόμους του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, για να καταγγείλει τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή και ενάντια στην αμερικανοκρατία και τη "νέα τάξη πραγμάτων".
Στην Καβάλα
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 22 Γενάρη στις 6.30 μμ στην κεντρική Πλατεία της πόλης συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα αμερικανονατοϊκά σχέδια για το Αιγαίο και την Κύπρο, καθώς και τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή Ν. Μπερνς.
Στην Τρίπολη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Αρκαδίας καλεί αύριο Παρασκευή 23 Γενάρη στις 6.00 μμ τους φίλους και αγωνιστές της Ειρήνης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, σε συγκέντρωση - πικετοφορία καταγγελίας των δηλώσεων Μπερνς και της πολιτικής υποτέλειας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ